23948sdkhjf

”Ja, dette er byggeklodser for voksne”

| Medlemsnyhed | Indrykket af Jackon Danmark A/S

”Byggeklodser!” siger Robert Grønli og viser, hvordan han har sat sit hus op. Det moderne funkishus består af byggeklodser i EPS: Thermomur fra Jackon.

"Jeg har både bygget og boet i træhuse, så det var sjovt at prøve noget nyt," siger Grønli, som selv er fagmand med lang erfaring indenfor boligbyggeribranchen. Det system, han har brugt, kaldes Thermomur, og er et fuldisoleret byggesystem fra Jackon.

Enkelt og færdigisoleret

Hvert element har knaster, så alt passer perfekt, når elementerne stables oven på hinanden.

Elementet består af en ude side og en inderside af EPS, med støbte plastbindere, der holder det hele sammen og skaber plads til betonstøbning i midten. Når væggen er støbt og hærdet, har du en færdigisoleret væg, der er klædt på indersiden og ydersiden.

"Den store fordel er, at man får en mur helt uden kuldebroer og luftlommer," siger Eivind Olsen, Udviklingssjef hos Jackon. Blokkenes isoleringsevne giver et godt isoleret, energieffektivt hus. ”Huset er let at opvarme om vinteren, og at køle ned om sommeren”, siger Olsen.

 Nemt og effektivt

 Elementerne er både enkle og meget effektive at bruge. Hvert element vejer kun 3 kg og derfor undgår man tunge løft. For en normalt stor bolig, bygger man en etage i løbet af en arbejdsdag.

 "Det var utroligt nemt at bygge. Man skal bare sørge for at stable elementerne i forbandt, så det bliver mere stabilt," siger Grønli. For at få dette til at gå op, kan elementerne skæres til den ønskede bredde. Standardelementerne måler 1200 x 300 mm, men der tilbydes også halvblokke, hjørneblokke, såleblokke, topblokke og blokke tilpasset til radondug.

 Mere end bare firkantet funkishuse

Alle Jackons Thermomur-produkter passer sammen. Det brede sortiment af blokke gør at forskellige tykkelser af indvendige og udvendige vægge samt hjørner er uproblematiske. Man skal heller ikke lade sig begrænse af den firkantede form, med 90 graders hjørner, systemet også kan bruges til både 30 graders hjørner og buede facader.

Nu bliver det en swimmingpool.

Grønli er meget glad for både byggeprocessen og resultatet. Huset er blevet meget behageligt at bo i og el-omkostningerne er reduceret. Hans erfaring med huset førte ham til at bygge en 180 cm dyb swimmingpool i haven, også ved hjælp af Thermomur.

"Det er så nemt og sjovt at arbejde med. Nu glæder jeg mig til at få vand i," afslutter Grønli.

Les hele sagen her

Medlemsnyhed

Indrykket af
Jackon Danmark A/S

Lundagervej 20
8722 Hedensted
Danmark
Jackon Danmark A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.125