23948sdkhjf

Ny robotteknologi til Bispebjerg Hospital

| Medlemsnyhed | Indrykket af Høyrup & Clemmensen A/S

Flere og flere robotter har gjort deres indtræden på operationsstuerne på hospitalerne rundt om i landet. Robotterne sørger for mere præcise og effektive operationer, som mindsker risikoen for komplikationer.

Høyrup & Clemmensen har været med til at installere den første robot nogensinde på en operationsstue hos Abdominalcenter K, videre betegnet KOA, på Bispebjerg Hospital. Robotten hedder Davinci XI og skal assistere personalet hos KOA, der udreder og behandler sygdomme i mavetarmsystemet.

Et projekt, som Høyrup & Clemmensens specialeområde, El & Data forventede at være lige til. Det var dog ikke realiteten. Da de erfarne elektrikere skulle i gang med at renovere operationsstuen for at gøre klar til den nye robot, opdagede de, at operationsstuen ikke var udstyret med den rette udligningsjord i stikkontakterne. Når der ikke er jord i stikkontakterne, så kan personalet på operationsstuen hos KOA risikere at få stød inde på operationsstuen, hvilket ville være fatalt under en operation og decideret farligt.

Foruden den manglende udligningsjord var hverken Byggeleder på projektet, Kurt Jørgensen eller Høyrup & Clemmensens elektrikere blevet gjort opmærksomme på KOA’s Milepælsplan. Milepælsplanen fungerer som en oversigt over, hvilke opgaver i projektet, der skal være færdige før andre kan gå i gang. Det er derfor essentielt at håndværkere, elektrikere og andre implicerede aktører er opmærksomme på Milepælsplanen, for at projektet afsluttes indenfor den opstillede tidsramme. Hurtigt og præcist fik afdelingsleder hos KOA, Ditte Gundorph Olesen videregivet præciseringerne ved Milepælsplanen til byggeleder, Kurt Jørgensen og Høyrup & Clemmensens mandskab, så arbejdet kunne fortsætte.

Høyrup & Clemmensen sætter pris på samarbejdet med afdelingsleder på KOA, Ditte Gundorph Olesen.

– Der har været et rigtigt godt informationsflow under hele projektet. Hvis vi har haft spørgsmål eller andre henvendelser, har vi oplevet hurtig feedback. Det var også med til, at vi kunne aflevere projektet indenfor tidsrammen, fortæller specialechef i El & Data, Søren Nørregaard-Vinther.


For at overholde Milepælsplanens stramme tidsplan blev projektet et kapløb mod tiden. Med ekstra mandskab arbejdede Høyrup & Clemmensens specialeområde, El & Data målrettet og effektivt og fik udlignet alle metalliske dele, trukket nye kabler samt installeret en UPS-beskyttet IT-tavle, som sikrer, at der altid er strøm til IT-tavlen. Det er strengt nødvendigt, at der altid er strøm på en operationsstue, selv ved strømafbrydelser, for at de planlagte operationer kan fortsætte uden komplikationer.

Uden yderligere komplikationer installerede Høyrup & Clemmensens elektrikere Davinci Xl indenfor tidsrammen, og personalet på KOA kunne begynde træningen med robotten.

Afdelingsleder, Ditte Gundorph Olesen er glad for, at Milepælsplanen blev overholdt indenfor tidsplanen.

– Det lykkedes os at holde milepælsplanens tidsplan, hvilket er første gang. Det er fantastisk, at det lykkedes os at holde tidsplanen, for det er ikke sket før, fortæller Ditte Gundorph Olesen.

Høyrup & Clemmensen har gennem hele projektet haft et tæt samarbejde med Kurt Christensen, der har været byggeleder på projektet.

– Vi har været meget tilfredse med Høyrup & Clemmensens indsats. Teamet har været fleksible og har løst de uforudsete udfordringer, vi stødte på undervejs i projektet hurtigt og effektivt. Vi har haft en god kontakt og kommunikation med vores faste kontaktperson fra Høyrup & Clemmensen. Det skaber tryghed, at mandskabet hos Høyrup & Clemmensen er bekendt med bygningerne ude på Bispebjerg Hospital. Der er en del regler, der skal overholdes og netop det har Høyrup & Clemmensen styr på, fortæller Kurt Christensen.

Hos Høyrup & Clemmensen er det glædeligt, at Kurt Christensen føler sig tryg og tilfreds med elektrikernes indsats.

 – Vi er glade for, at vores ekspertise og viden bliver værdsat og lagt mærke til. Selvom projektet har været udfordrende, så har vores faste elektrikere på Bispebjerg Hospital klaret projektet med stor præcision og dygtighed, fortæller Søren Nørregaard-Vinther. 

Hvis du ønsker mere information om projektet, eller ønsker at høre nærmere om, hvad vi kan hjælpe dig med, er du velkommen til at kontakte specialechef i El & Data, Søren Nørregaard-Vinther på tlf. +45 6037 7041.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Høyrup & Clemmensen A/S

Bådehavnsgade 6
2450 København SV
Danmark
Høyrup & Clemmensen A/S

Send til en kollega

0.109