23948sdkhjf

Designguide til nyt testcenter i Nordjylland

| Medlemsnyhed | Indrykket af Friis & Moltke A/S

FRIIS & MOLTKE Architects har vundet opgaven om at udvikle en designguide til et område, der skal rumme et enestående udviklings- og testcenter for fremtidens grønne løsninger.

Området, hvor bl.a. andet Nordjyllandsværket ligger, udgør ca. 90 hektar, og skal i fremtiden rumme faciliteter til forskning, test og udvikling af nye teknologier inden for klima, miljø, energi og vand.

”Vi glæder os til at hjælpe Aalborg Forsyning med at designe et nyt område, som kan få afgørende betydning for den grønne omstilling. Opgaven er interessant, fordi bygherrens bæredygtige ambitionsniveau er højt, og fordi der ikke findes byggede eksempler på noget lignende. Især ambitionen om at skabe et bæredygtigt, levende miljø, hvor der er fokus på synergi, partnerskaber og ressourcedeling er inspirerende og fremelsker, allerede før vi er i gang, nye billeder på, hvordan man kan arbejde med projektet”, siger ass. partner Kim Flensborg.

FRIIS & MOLTKE har gennem lang tid arbejdet med at implementere verdensmål på alle projektniveauer. Senest har virksomheden ansat en erhvervs-ph.d, der skal arbejde med at udvikle byggerier, der skal kunne adskilles og genopføres uden tab af værdi.

”Projektets bærende idé er at overskydende ressourcer, som eksempelvis overskudsvarme, stilles til rådighed for andre virksomheder i området. Den tanke taler direkte ind i det felt, vi har arbejdet med et stykke tid, nemlig hvordan vi i byggebranchen kan recirkulere byggematerialer uden væsentligt værditab.”, fortæller Kim Flensborg videre.

FRIIS & MOLTKE har en lang historie med opførelse af forsynings- og energivirksomheder, herunder Lisbjerg Biomasse Anlæg nord for Aarhus og Dublin Waste to Energy, Dublin, Irland.

Opgaven er vundet i samarbejde med Green Sustainable Landscape.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Friis & Moltke A/S

Åboulevarden 1
8000 Aarhus C
Danmark
Friis & Moltke A/S

Send til en kollega

0.109