23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Komfort og installationer på højt niveau i nye plejeboliger

Det nye Valby Friplejehjem viser vejen med bæredygtige, DGNB-certificerede løsninger

Prognoser fra bl.a. Dansk Industri forudser et behov for op mod 35.000 nye plejehjemsboliger i løbet af de næste 10 år. De kan opføres af såvel offentlige som private aktører, og netop nu bygger Scandinavian Property Development et friplejehjem på Værkstedsvej i Valby ved København. Her totalrenoveres en tidligere industribygning og suppleres med en nybygget fløj, så det samlede areal bliver på 5.355 m2.

Det nye privatdrevne Valby Friplejehjem får 66 boliger og store fællesområder med en spise- og festsal, samt flere tagterrasser med udsigt over området. Der lægges vægt på høj komfort og bæredygtighed i byggeriet, hvor der projekteres efter en DGNB Guld certificering. Dette stiller særlige krav ved valget af produkter til varme, vand og afløb – selve arbejdet med installationerne – og den fremtidige vedligeholdelse. Her er Uponors brede program foretrukket af bygherren og Thorsen & Petersen VVS, der har det samlede ansvar for de mange installationer i det nye plejehjem.

Projektering og udførelse

– Ved plejehjemsbyggeri som dette er der faste byggehøjder, bredder på gange og lignende, så det har været en kompleks opgave, vi har løst i tæt dialog med bygherre, fortæller Lars Petersen, partner i Thorsen & Petersen VVS. – Kælderetagen har budt på særlige udfordringer, fordi der kan mangle plads i både højde og bredde til blandt andet ventilation. Så vi har måttet omlægge den del af installationerne og finde alternative veje til at komme op i stueetagen.

Thorsen & Petersen VVS har ansvaret for den samlede VVS-entreprise: – Vi har projekteret alt – varme, vand, afløb, tagvand – og samtidig er vi udførende. Det er normalt kun de største aktører, der gør det. Det er en af grundene til, at vi har ønsket at gå med én leverandør med så bredt et sortiment, at de kan hjælpe os med det hele. Valget af Uponors produkter er først og fremmest sket på baggrund af, at vi laver et DGNB certificeret byggeri. Så vi har kigget på, hvad der er miljømæssigt korrekt at bruge i den type byggeri – også den arbejdsmiljømæssige side. Den har vægtet stort, og vi har valgt plast som varme-, brugsvands- og afløbsrør, da det er let at arbejde med - især Q&E systemet og Pex-rørene, forklarer Lars Petersen.

Dokumenterede løsninger til DGNB-byggeri

– Så på den måde er Uponors løsninger rigtig interessante for os til et projekt som dette, og der var heller ikke nogen tvivl fra bygherrens side om, at det var det rigtige valg. Vi kom med vores anbefaling med hensyn til produktvalget og leverede den dokumentation, der kræves til DGNB-certificeret byggeri.

Installationerne omfatter blandt andet præfabrikerede moduler, der forkorter tiden med at etablere gulvvarme og andre installationer. Teknikskabe og -skakte, hvor adgangen er gjort nem for at lette vedligeholdelsesarbejdet i fremtiden. Vand- og varmeinstallationerne er udført med plastrør, som både i en levetidsbetragtning og CO2-mæssigt er mere miljøvenlige end rør af rustfrit stål. Endelig er der til afløbsinstallationer valgt lette, lyddæmpede Decibel rør, der samtidig er behagelige at tilpasse og montere.

– Alt er tegnet, projekteret og udført for at skabe plejeboliger, der er komfortable, energirigtige og økonomiske i drift mange år frem, og vi har et fremragende samarbejde og en tæt teknisk sparring med bygherre og entreprenør. Vi kan altid ringe, også vores svende, siger Lars Petersen.

UPONOR BUILDING SOLUTIONS DENMARK
Kornmarksvej 21
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK66335518
P nummer: 1000206063

Kontaktperson

FM
Frank Meeske
Marketingschef
+45 40287061 frank.meeske@uponor.com

Send til en kollega

0.079