23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Strøm fra vindmøller giver mindre CO2 per meter vejstribe

Vindmøller udleder ikke CO2, når de producerer el. Så da vi hos Eurostar hørte om det nye elselskab Vindstød, der sælger strøm fra danske vindmøller, så skyndte vi os at skifte leverandør.

Vores nye el-aftale er et led i vores bestræbelser på at udlede mindre CO2 for hver eneste meter vejmarkering, vi etablerer.

Det er ikke nogen let sag at sænke CO2-udledningen som industrivirksomhed, men nogle gange bliver man heldigvis præsenteret for muligheder, som ligger lige til højrebenet. Vindstød baserer sig på mere end 2.500 danske vindmøller samt en del af Vattenfall, der står bag flere store havvindparker i Danmark.

Vores økonomidirektør, Robert Østergaard, der var med til at indgå aftalen med Vindstød, siger:

”Vi bruger en masse strøm hver dag på vores kontorer og på værkstedet, hvor vi vedligeholder vores maskiner og udstyr. Tidligere har vi ikke været sikre på, om den strøm, vi fik, kom fra et selskab baseret på fossile kilder eller ej, men det er vi nu. Vores el-deklaration er i dag garanteret CO2-neutral, eftersom Vindstøds el-deklaration er 100% baseret på vind og kontrolleret af staten.”

Morten Nissen Nielsen er direktør hos Vindstød, og han siger om aftalen med Eurostar:

”Vindstød medvirker i den grønne omstilling, hvor købet af certificeret, grøn strøm udbredes. Det kan kun ske, hvis der er nok virksomheder som Eurostar samt en masse privatpersoner, der tager et klimavenligt valg. Så vi er glade for samarbejdet. Heldigvis har det også vist sig, at langt de fleste kan spare penge på elregningen, da vores kWh-pris er lavere end de typiske elregninger.”

Det grønne el-regnestykke hos Eurostar
Vores ambition hos Eurostar er at sænke vores klimaaftryk. Det kræver vilje og handling, og det kræver, at vi griber mulighederne, når de opstår. Det er vores aftale med Vindstød et godt eksempel på.

I 2019 brugte vi 61.000 kilowatt, og det svarer til en CO2-udledning på cirka 8,25 tons CO2, hvis vi antager, at strømmen kom fra en fossil kilde udelukkende. Forbruget var nogenlunde det samme i 2020. Det vil groft sagt sige, at vi kommer til at reducere vores udledning af CO2 med 16,5 tons over de kommende to år bare ved at skifte vores leverandør af elektricitet.

Andre klimatiltag hos Eurostar
Den CO2, som Eurostars udleder, kommer ikke alene fra el-forbruget. Vi bruger også gas og brændstof til vores biler. Vores samlede CO2-udledning i 2019 var 1.583 tons.

Da vi op mod 2020 optimerede vores processer og arbejdsgange faldt forbruget af brændstof til vores varebiler i takt med, at vores effektivitet i marken steg. Vi udskiftede samtidig en del af vores tunge produktionsenheder i driften med lettere modeller. Dette betød, at vi i 2020 havde reduceret vores udledning med 80 tons til 1.503 tons.

I 2021 kommer vi til at udskifte en del vores bilpark med nye klimavenlige biler til transport af mandskab, maskiner og materiel. De nye biler kører længere på literen, hvilket også sparer CO2.

Samlet set forventer vi, at vores CO2-udledning i 2021 er reduceret til 1.346 tons, hvilket er 15 procent mindre end i 2019. Med mange små skridt går vi i den rigtige retning. Og det er et spor, vi vil forsætte med at følge hos Eurostar, så vores klimaaftryk forsætter med falde.

Saferoad Services A/S
Tigervej 12-14
4600 Køge
Køge Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26994896
P nummer: 1010287061

Kontaktperson

GA
Grønbech ApS
mail@groenbech.com

Send til en kollega

0.078