23948sdkhjf

Certificeret brandrådgivning - fokus på sikkerhed og økonomi

| Medlemsnyhed | Indrykket af Erasmus & Partnere A/S

Øget fokus på brandsikring af byggeprojekter betyder, at bygherrer må have brandrådgivere tidligt på banen for at sikre både lovkrav og økonomi

Brandsikkerhed er i dag ikke noget, der kan relegeres til en birolle eller tackles ’hen ad vejen’ – det skal tænkes med fra starten af et byggeprojekt for at sikre at alle lovkrav opfyldes samt for at sikre projektet en sund økonomi samt nem vej til godkendelse.

Erfarent brandteam med fokus på brandsikkerhed og økonomi

De fleste byggeprojekter er omfattet af strenge lovkrav med hensyn til brandsikkerhed – krav der bl.a. fremgår af byggeloven, bygningsreglementet, beredskabsloven og arbejdsmiljølovgivningen, og som en pålidelig brandrådgiver skal have styr på. Brandsikkerhed er et område, der stiller store krav til rådgivernes viden, erfaring og evne til at navigere i lovgivningen og hierarkiet af regler.

Hos Erasmus & Partnere håndterer et erfarent team af brandrådgivere de mange komplicerede krav til brandsikkerheden med stor lovgivningsmæssig og byggeteknisk indsigt, så dårlige løsninger og farlige ’alternativer’ undgås og både lovgivning, tidsplaner og budgetter kan overholdes.

 Øgede krav til dokumentation

I januar 2020 overtog private certificerede rådgivere en del af kommunernes tekniske sagsbehandling indenfor konstruktioner og brand for at fremme kvaliteten og ensartetheden i behandlingen samt på sigt nedsætte behandlingstiden. I den nye ordning er der øgede krav til dokumentation før og efter byggeprocessen, ligesom der kræves kontrolplaner gennem alle faserne. Dokumentationen skal eftervise og dokumentere, at byggeriet overholder alle krav, og omfatter bl.a. de anvendte konstruktioner og materialer samt påvisning af, at der er plads til at redningsmandskabet kan arbejde hensigtsmæssigt og uhindret med slukning samt redning af folk og fæ.

 Brandrådgiver skal med fra et byggeprojekts start

Det kan spare både tid og penge at få en dygtig brandrådgiver med i byggeprojektet fra starten. Oversete krav, uhensigtsmæssig planlægning, manglende viden og misforståelser er ofte dét, der fordyrer – og forlænger - et byggeprojekt. Når brandrådgiveren er med på banen fra start, og udarbejdelsen af den brandtekniske dokumentation holder trit med planlægningen og udførelsen af byggeprojektet, kan prisen på brandrådgivning holdes på et fordelagtigt niveau og efterfølgende, fordyrende ’nødløsninger’ undgås.

 Fagleder Brand hos Erasmus & Partnere: 

Torkild Narud – torkild@erasmus.dk – 20 12 40 79

Medlemsnyhed

Indrykket af
Erasmus & Partnere A/S

Åstrupvej 10
9800 Hjørring
Danmark
Erasmus & Partnere A/S

Send til en kollega

0.094