23948sdkhjf

Er I klar til sommeren?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Food Diagnostics A/S

Sommeren er snart over os, og derfor er det væsentligt at fokusere på mykotoksiner. Analyse af mykotoksiner giver nogle unikke udfordringer: Svampetoksiner er naturligt forekommende forurenende stoffer.

Hvor, hvornår og hvor ofte skal prøverne tages?
Analysen af mykotoksiner giver nogle unikke udfordringer: Svampetoksiner er naturligt forekommende forurenende stoffer. 

Udviklingen forud for høsten påvirkes af vejrforholdene, udviklingen efter høst afhænger af opbevaringsforhold.

Dette giver visse udfordringer i forhold til risikostyringen af mykotoksiner, da de spredes uhomogent. Dermed problematiseres hvor, hvornår, hvor ofte, og hvor mange prøver, der skal analyseres.

Mykotoksiner spredes meget uhomogent gennem et produkt og er måske til stede på meget lave niveauer. Prøveudtagningen er derfor – endnu mere end for mange andre analyser –  alfa og omega for et brugbart analyseresultat.
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Garbage in - garbage out

Hvis man har en dårlig plan for udtag og neddeling af prøver, kan man ikke bruge sine prøveresultater til noget.

Prøver, der skal analyseres, kan være analytisk enkle som hvede eller majs, eller måske meget komplicerede som krydderier, kaffe eller komplekse blandinger af ingredienser som i dyrefoder. Det er meget vigtigt at vælge den rigtige prøveudtagnings- og analysemetode for det produkt, der skal testes.

Vi tilbyder en bred vifte af analytiske metoder til mykotoksinanalyse. Afhængigt af matrix, antal prøver, tid til resultat, brugervenlighed og tilgængeligt udstyr, kan vi tilbyde netop dét, der passer til jeres behov og muligheder.

her et overblik over, hvilke analysemetoder vi tilbyder, og bliv klogere på, hvilke der passer bedst til jeres behov. 
_____________________________________________________________________________________________________________________________

Vi elsker sol og sommer - og en masse is! 

Fra et risikovurderingssynspunkt er is typisk forbundet med mikrobiologiske farer eller allergener. Men vidste du, at aflatoxin M1 også kan være en fare?

Selv om der er streng kontrol af aflatoxin B1-forurening af foder, metaboliseres det, når det kommer ned i koens mave og omdannes til aflatoxin M1 og udskilles i mælken. Efterfølgende kan aflatoxin M1 i forurenet mælk overføres til mælkeafledte produkter som  mælkepulver og is.

Man kan analysere for Aflatoxin M1 enten med ELISA eller med oprensning på immunoaffinitetskolonner med efterfølgende HPLC eller LC-MS/MS.

Kontakt vores produktspecialist, Cristiana, på tlf.: 25948086 eller e-mail: cristiana@fooddiagnostics.dk, hvis du har spørgsmål eller ønsker at vide mere om mykotoksinanalyse.  

Medlemsnyhed

Indrykket af
Food Diagnostics A/S

Søndre Kajgade 7-9
8500 Grenaa
Danmark
Food Diagnostics A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109