23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Prysmian Group 2020 årsresultat

Samlet salg for 10 mia. euro

Lønsomhedsmål opnået, for et år præget af Covid-19
Acceleration af ESG-aktiviteter, Prysmian vedtager net-zero mål for 2040 (Scope 1&2)
Foreslået udbytte stiger til € 0,50 pr. aktie
 

  • 2020 salg for € 10,0 mia. med organisk ændring på -8,3% og forbedring i 4. kvartal til -4,8%  (2019 salg for € 11,5 mia)
  • Justeret EBITDA på € 840 mio.
  • Marginer på 8,4% (i forhold til 8,7% i 2019)
  • Free cash flow på € 487 mio.
  • Gode resultater fra Power Distribution og Renewable Energy i USA
  • Telecom: Genopretning af salg af optiske kabler, især i Nordamerika,
  • Projects: Påvirket af driftsineffektivitet forårsaget af Covid-19
  • FY 2021 Vejledning:
    - Justeret EBITDA forventes i intervallet € 870 mio. - € 940 mio.
    - Free cash flow: € 300 mio. +/- 20%
     

Bestyrelsen for Prysmian S.p.A. har godkendt koncernens konsoliderede resultat for 2020.

”I begyndelsen af ​​2020 satte vi folks sundhed og sikkerhed, forsyningskædekontinuitet og værdiskabelse for alle vores interessenter som vores top tre prioriteter  for tacklingen af ​​Covid-19-pandemien. Når vi undersøger resultaterne for det netop afsluttede år, kan vi sige, at vi har nået vores mål. Vi har naturligvis følt virkningen af ​​pandemien, men takket være det faktum, at vi satte folk først, lykkedes det os at sikre et kontinuerligt højt forretningsniveau, der i vid udstrækning har opnået vores rentabilitetsmål med en rekordhøj kontantgenerering. I lyset af vores modstandsdygtighed kan vi med tillid og bevidsthed om, at vi har de nødvendige ressourcer, se fremad og genoptage udfordringen med at vækste. Vi fortsætter med at investere i produktinnovation, forbedre bæredygtigheden for vores produkter og sætte højere CO2-reduktionsmål baseret på videnskabelig dokumentation. Dette vil gøre vores bæredygtige vækst endnu mere transparent og troværdig.”  udtaler Prysmian Group CEO Valerio Battista.

De ekstraordinære virkninger af Covid-19-pandemien påvirkede koncernens resultater første i Kina, hvor produktion og efterspørgsel på markedet blev hårdt ramt i 1. kvartal af 2020, for derefter at komme sig fra 2. kvartal. Fra midten af ​​marts spredte virkningen sig også til andre geografiske områder (Europa, Mellemøsten, Nord- og Sydamerika) især inden for byggesektoren. I andet halvår steg forretningsaktiviteterne gradvist i de fleste lande, men langt under det foregående år. Dette opsving blev straks ledsaget af en intern øget opmærksomhed på omkostningsstyring, en særdeles fleksibel forsyningskæde og et øget niveau af kundeservice – som beskyttede koncernens præstationer og begrænse pandemiens indvirkning på margenerne. Den opnåede præstation ser endnu mere markant ud i lyset af den negative indvirkning af valutakurser på koncernens EBITDA på € 32 mio.

2021 startede med opmuntrende tegn i nogle segmenter og geografiske områder på trods af den vedvarende høje usikkerhed. Inden for dette makroøkonomiske scenario forventer Prysmian Group, at efterspørgslen inden for byggeriet og industrien vil komme sig i 2021. Submarine Cables and Systems forretningen forventes at vokse i de kommende år, takket være udviklingen af ​​havmølleparker og sammenkoblinger, og her forventer koncernen en forbedring i forhold til det foregående års resultater med en markant vækst til 2022. Inden for telekommunikationssegmentet forventer koncernen en stigning i volumen af optiske kabler til Nordamerika og Europa.

Læs den fulde pressemeddelelse på vores koncern hjemmeside her

Prysmian Denmark
Roskildevej 22
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27917887
P nummer: 1020861459

Kontaktperson

EKJ
Eva Kjær Jones
Marketing Manager
+45 29924106 eva.jones@prysmiangroup.com

Send til en kollega

0.109