23948sdkhjf

Markedsinfo for træbaserede plader

| Medlemsnyhed | Indrykket af NPI A/S

Markedet for træbaserede plader udvikler sig prismæssigt stadig kun en vej og det er op. Samtlige producenter hæver løbende deres priser.

Efterspørgslen er stødt stigende over hele verden og de importører, som siger nej til den mængde de kan få, til den pris produkterne er udbudt til, får bare ingen varer. Fragtraterne er stadig ulogisk høje fra forskellige verdensdele. Der er også fortsat store problemer med bare at få plads på lastbiler og skibe. Det forlænger leveringstiden forholdsmæssigt meget.

I Europa halter vi stadig bagefter resten af verden i forhold til prisen på træbaserede pladeprodukter. Vi er stadig dem som betaler mindst for varerne, sammenlignet med vores kollegaer rundt i verden. Det er tankevækkende at Amerikanerne betaler præcis det dobbelte pr. m² for en 11 mm OSB-3 plade, i forhold til den pris vi betaler herhjemme. I realiteten er de OSB-plader vi køber / sælger temmelig billige.

Derfor kan man også godt forstå at det er sværere at fremskaffe træbaserede byggematerialer her i Europa end det er andre steder. Man kan ikke fortænke producenterne i at sende varer til de verdensdele, som betaler en voldsomt højere pris, især når efterspørgslen er så stor, som vi ser nu.

Vi vil derfor også et godt stykke tid fremover se varemangel og lange leveringstider. Ligeledes vil vi også løbende se prisjusteringer på de forskellige produkter i opadgående retning.

Det kommer i ryk og er ikke altid lige logisk eller gennemskueligt. En ting er sikkert; vil man have varer, må man betale dagsprisen.

For spørgsmål og information, kontakt Hans Madsen - hm@npi.dk 

Medlemsnyhed

Indrykket af
NPI A/S

Helge Nielsens Alle 7. 1 G
8723 Løsning
Danmark
NPI A/S

Send til en kollega

0.094