23948sdkhjf

Specialpædagoger og SOSU’er udsættes oftere for vold

| Medlemsnyhed | Indrykket af Tryghedskurser

Specialpædagoger og SOSU’er udsættes oftere for vold på arbejdspladsen. Her får du 3 tips til en mere sikker hverdag.

Specialpædagoger og SOSU’er udsættes oftere for vold på arbejdspladsen end mange andre jobfunktioner i plejesektoren.
 
Specialpædagoger og SOSU’er kender til de risici der er ved at arbejde med særligt udsatte personer, om det er misbrugere, beboere på bosteder eller lign. Men hvad bliver der gjort, for at disse faggrupper bedst muligt kan opdage, nedtrappe og afværge en farlig situation og derved beskytte både sig selv, og borgeren de står over for bedst muligt? Idag efteruddanner mange bosteder deres personale i almindelig konflikthåndtering, og "low arousal". Men disse kurser hjælper ikke medarbejderen når der forekommer personskader. Så er man på en arbejdsplads er det en god ide at lave en overbygning, så man sikrer sin egen sikkerhed ved voldelige hændelser, men også modpartens

- Og det er det vi kan tilbyde hos Tryghedskurser. 
 
Ud fra arbejdstilsynets rapport omkring ”Arbejdsmiljø og helbred” har 37,3% af specialpædagogerne og 30,7% SOSU’erne svaret, at de har været udsat for fysisk vold på deres arbejdsplads.
Konflikthåndtering er en del af bl.a. uddannelsen til Social- og sundhedshjælper, men hvad sker der når konflikthåndtering ikke er nok? 

3 ting du selv kan gøre:

  1. Hav din radio/alarm det samme sted så du kan nå den fra en hvilken som helst position. På denne måde undgår du at bruge vigtige sekunder på at fumle efter radioen/alarmen.
  2. Ordentligt fodtøj. Birkenstock og klipklappere er måske rare at gå i en hel dag, men det kan også føre til skader under fysiske konfrontationer. Skal du f.eks. holde en dør eller lign. Er det sikrest at dine fødder er beskyttet.
  3. Ordentlig påklædning generelt. Løse tørklæder, store halskæder, løst tøj kan alle være farlige i fysiske konfrontationer da borgere kan hive fat osv. Dit tøj og fodtøj skal passe til din jobfunktion, så tænk over hvem du klæder dig pænt på for og om det er nødvendigt. Kan du løbe, bevæge dig osv.
     
    Brug din sunde fornuft og overvej hvilken type borger du skal ud til, og hvad der vil være passende til netop den arbejdsopgave.

Hvad kan vi gøre?
Hos Tryghedskurser er vi specialiserede i personalesikkerhed, og underviser ud fra SPEAR systemet som er skabt ved brug af fysiologi, fysik og psykologi og som derved lærer folk at opfatte faren inden den sker, og afværge ud fra kroppens naturlige reflekter i en fysisk konflikt.
 
Nødværge- og afværgekurserne er brugt af flere forskellige faggrupper, og man har mulighed for at sende sit personale på et 6 timers kursus samlet, eller på åbne hold hvis ikke hele personalegruppen har mulighed for at deltage på samme dag. Læs mere om vores fysiske hold HER 

Fra den 1. april vil der også være mulighed for at købe online kursuspakker så ens personalegruppe kan tage kurserne hjemme, når det passer dem, og evt. i mindre grupper. Læs mere om vores online kurser HER

Kurset bliver af mange virksomheder brugt som teambuilding, da det øger personalets følelse af samvær, sikkerhed og tillid til hinandens evner, hvis en konflikt skulle eskalere.
 
”Jeg har fået selvtillid og roses for min faglighed oftere end før.
Jeg er sosu assistent og arbejder i den del af psykiatrien, der har med retslige patienter at gøre, der er på et institutionsophold på et mentalhospital på  grund af anbringelsesdomme. Vi træner meget med dem, og dette har spear kunnet gøre mig mere bevidst om, også fordi det i vores arbejde godt kan opfattes som en risiko zone at være I motionsrum, hvor der er stænger og håndvægte, der kan bruges forkert hvis man ophidses.”
Niels Cenius
SOSU

Se videoen og hør mere om hvad vi hos Tryghedskurser kan tilbyde jer. 

Skal du og dine kollegaer opleve større tryghed og sikkerhed på arbejdspladsen, så tag endelig kontakt til tryghedskurser på;
www.tryghedskurser.dk eller på tlf 2147 4542
Vi sikrer at i kommer sikkert hjem – hver dag!

Medlemsnyhed

Indrykket af
Tryghedskurser

Korskildelund 4
2670 Greve
Danmark
Tryghedskurser

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109