23948sdkhjf

Ingeniørfirma gearer op på brandrådgivning

| Medlemsnyhed | Indrykket af Erasmus & Partnere A/S

Rådgivende ingeniører Erasmus & Partnere udvider brandteam med flere BK2 certificerede brandrådgivere, der er klar med professionel brandrådgivning

Gennem de seneste år har Rådgivende ingeniører Erasmus & Partnere udvidet medarbejderstaben med en række konstruktions- og energiingeniører, bygningskonstruktører, eksperter inden for kloak- og elprojektering samt tekniske designere. Senest har Thomas Ellitsgaard og Lasse B. Jørgensen, som ledere og ejere af ingeniørfirmaet, budt velkommen til endnu 2 BK2 certificerede brandrådgivere – Erik Sommer og Gunner Olesen, der begge er tiltrådt ved årsskiftet. Ansættelsen signalerer, at Erasmus & Partnere nu gearer op på brandrådgivningsområdet.

Brandsikkerhed – komplekst og vigtigt fagområde

Brandsikkerhed er rent fagligt et meget komplekst rådgivningsområde, og samtidig er det et emne, der hurtigt afføder emotionel respons, fordi det er så vigtigt, at vi kan føle os trygge i de bygninger, vi færdes i til daglig.

Brandrådgivere arbejder med to aspekter indenfor brandsikkerhed: Forebyggelse – hvordan man ved hjælp af de rigtige konstruktioner og materialer kan minimere risikoen for brand, samt redning – hvordan man sikrer, at brugerne af en bygning hurtigt kan finde i sikkerhed og redningsmandskabet komme til at udføre deres arbejde, hvis der skulle udbryde brand i en bygning. For at sikre både brugere og redningsmandskab er der en lang række krav og love, der skal overholdes, og for at sikre bygherren en fordelagtig pris på byggeriet og en uproblematisk godkendelse efterfølgende er det vigtigt at få den rette brandrådgivning på det rette tidspunkt.

Fokus på både sikkerhed og økonomi

En brandrådgiver giver naturligvis ikke køb på sikkerheden, men budgettet til brandrådgivning kan i langt de fleste tilfælde holdes på et rimeligt niveau, så den samlede byggesum bliver overskuelig og fornuftig. Introduceres brandrådgiverne i et byggeprojekt allerede i planlægningsfasen, sådan at de brandsikkerhedsmæssigt korrekte løsninger er i spil fra starten, garanterer det ikke blot for sikkerheden i byggeriet, men sikrer også en fornuftig økonomi i projektet og en nem vej frem til godkendelse. Korrekt valg af konstruktioner, løsninger og materialer fra starten er alfa & omega for at opnå en fordelagtig økonomi i et byggeprojekt.

Erfarent brandteam med bred grundlæggende viden

Brandteamet hos Erasmus & Partnere, der nu bl.a. tæller tre BK2 certificerede brandrådgivere, har mange års erfaring med brandrådgivning i forbindelse med nybyggeri, til- og ombygning, både når det gælder boliger og erhvervsbygninger. Dybdegående, sober og professionel brandrådgivning kræver stor viden om både brandlovgivning og byggeri, og med grundlæggende viden fra tidligere uddannelser til bygningskonstruktør, ingeniør, tømrer, snedker, byggetekniker, el-installatør samt indsigt i brandlovgivningens hierarki og vejledninger er Erasmus & Partneres brandteam dækket 100 % ind og har den perfekte baggrund for at rådgive seriøst om brandsikkerhed.

Professionel rådgivning sparer tid, penge og ærgelser

Med det nye bygningsreglement er ansvaret for at vurdere og godkende brandsikkerheden i en bygning flyttet fra kommunerne til certificerede brandrådgivere. De certificerede brandrådgivere kontrolleres løbende, ligesom deres projekter undergår granskning for at sikre en høj standard på brandrådgivningen.

Det nye system skal sikre ensartethed i behandlingen af byggesager, og at bygherren kan være orienteret om alle brandsikkerhedsmæssige krav, inden byggeriet går i gang, så der ikke efterfølgende påløber omkostninger til ændringer.

Erasmus & Partneres team af brandrådgivere optimerer brandsikkerheden gennem hele planlægnings- og byggeprocessen, så der ikke bliver gået på kompromis med sikkerheden. Teamet er obs på at yde professionel og korrekt rådgivning tilpasset den aktuelle bygning, økonomi og situation, så alle regler og forskrifter overholdes, og så bygherre/entreprenør kan stole på, at den brandtekniske dokumentation er fyldestgørende – at brandstrategi, brandplaner, DKV-planer samt kontroller, eftervisninger og redegørelser til myndighederne er udført på korrekt vis. 

Brandrådgivning kræver kontinuerlig uddannelse

For at kunne rådgive professionelt og seriøst om brandsikkerhed sørger Erasmus & Partneres brandteam for kontinuerlig opdatering af deres brandtekniske viden via kurser, webinarer, sparring, etc., ligesom de naturligvis holder sig a jour med udviklingen i byggeriet, når det gælder nyheder, problemstillinger, løsninger, materialer, osv. Alt sammen nødvendigt for at optimere rådgivningen.

Erasmus & Partneres fagleder på brandområdet – Torkild Narud – kan kontaktes på torkild@erasmus.dk | Mobil 96 23 45 66

Medlemsnyhed

Indrykket af
Erasmus & Partnere A/S

Åstrupvej 10
9800 Hjørring
Danmark
Erasmus & Partnere A/S

Send til en kollega

0.11