23948sdkhjf

Fuld EPD fra vugge til grav

| Medlemsnyhed | Indrykket af Phønix Tag Materialer A/S

Den danske tagpapproducent Phønix Tag Materialer har udgivet en fuld EPD (miljøvaredeklaration) efter den spritnye europæiske standard EN15804+A2 fra vugge til grav. Målet er at gøre det endnu lettere at projektere bæredygtigt i byggeriet.

For projektchef Per Bach fra Phønix Tag Materialer er det vigtigt, at virksomhedens samarbejdspartnere får nemt ved at bygge bæredygtigt med fuld dokumentation.

- En fuld EPD viser alle systemgrænser og dermed også levetid, vedligeholdelse og udskiftning af produktet, alle meget vigtige parametre for at kunne tage en bæredygtig beslutning. På den måde får den projekterende et afbalanceret billede af produkternes miljøpåvirkninger, siger Per Bach.

Den nye europæiske standard EN15804+A2 er trådt i kraft fra oktober 2019 og har en overgangsordning fra den tidligere standard EN15804+A1 frem til oktober 2022, fortæller Henrik Fred Larsen fra EPD Danmark.

- De største ændringer ved den nye standard er, at den generelt er mere bredspektret i sine miljøkategorier, og at der er indført nye krav om, at EPD’en skal have nedrivning og bortskaffelse af byggevareprodukterne samt næste produktsystem med, siger Henrik Fred Larsen.

Tillæg gør det muligt at bruge begge standarder

Det største problem med den nye standard er, at de forskellige miljøcertificeringer ikke alle er klar til den, oplyser Henrik Fred Larsen. Derfor har Phønix tag Materialer fået lavet et tillæg, så virksomhedens produkter kan benyttes i certificerede byggerier, uanset om rådgiveren benytter den gamle eller den nye standard.

Phønix Tag Materialers nye EPD er udarbejdet af Rambøll og tredjeparts certificeret af Aalborg Universitet.

Dokumentet kan hentes på virksomhedens hjemmeside https://www.phonixtagmaterialer.dk/epd og på EPD Danmarks hjemmeside. Snart vil brugere af LCAbyg version 5 kunne trække EPD’en direkte fra EPD Danmark.

 

FAKTA:

EPD’en er en verificeret dokumentation af miljøpåvirkninger, der specielt fortæller, hvor meget CO2 der bliver udledt i forbindelse med produktion, installation, vedligeholdelse, levetid, renovering samt bortskaffelse af 1 m2 tagpapsløsning (2-lags).

Den dækker alt fra bl.a. udvinding af råvarer, produktion, transport til byggeplads, installering, vedligeholdelse, levetid, renovering samt bortskaffelse.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Phønix Tag Materialer A/S

Vester Allé 1
6600 Vejen
Danmark
Phønix Tag Materialer A/S

Send til en kollega

0.128