23948sdkhjf

Skovvang, nyt specialplejehjem i Aarhus

| Medlemsnyhed | Indrykket af Wicotec Kirkebjerg A/S

Wicotec Kirkebjerg (WK) vandt Ventilationsentreprisen, som hurtigt udviklede sig til et tæt samarbejde med Lindab med et skræddersyet ventilationssystem til specialplejehjemmet Skovvang som resultat.

Aarhus har fået det nye specialplejehjem,” Skovvang”, der henvender sig specifikt til borgere med demens. Skovvang skal understøtte det levede liv, også selv om man er ramt af demens og deres pårørende, dermed bliver opholdet på Skovvang mere personligt, og man undgår ensomhed. På Skovvang er indtænkt den nyeste demensfaglige viden og løsninger som skal give beboerne fred og ro. Skovvang består af et dagscenter, 105 almene plejeboliger samt 20 boliger, som benyttes som korttidspladser. 

 UltraLink sikrer en uforstyrret dagligdag for beboerne

Som udgangspunkt var udbudsmaterialet budgetteret med et VAV-spjæld uden muligheden for kommunikation. Dog var WK skarpe og fik gjort bygherren opmærksom på fordelene ved at vælge et FTCU-spjæld med ModBus kommunikation i et CTS-system. Derfor faldt beslutningen på UltraLink, som Lindab producerer.

 Der er blevet installeret UltraLink i hele bygningen, hvilket gør at ventilationen kan styres trådløst. Blot ved få klik kan ventilationen tilpasses den enkelte beboer. Derfor vil beboernes dagligdag væreuden forstyrrende besøg, og på den måde tages der størst muligt hensyn til beboernes særlige behov.

 Jimmi Lilleris Meyer fra WK er også yderst begejstret for løsningen i bygningen. Han udtaler: ”Anskaffelsesprisen er højere end for traditionelle VAV med målekors. Men til gengæld får man hurtigere indregulering, et forbedret arbejdsmiljø, et mere præcist regulerende ventilationssystem og en billigere drift med færre gener for beboerne i forbindelse med service. Det er et stort puslespil at vælge materialer til et komplekst byggeri, men med UltraLink er der flueben og plusser hele vejen rundt.”

En smartere og lettere løsning

Det er ikke kun Jimmi som er begejstret. Lars Bøgedahl fra WK deler samme begejstring: ”I indreguleringsfasen sparer man både knæ, krop og tid, når man ikke skal klatre op og ned ad en stige til 400 spjæld, men kan stå med sin mobil og indregulere trådløst. Og i driftsfasen kan man servicere ude fra gangen uden brug af stige og uden at genere beboerne.” Lars har arbejdet med VAV-spjæld i 25 år, og synes det er rart at se et spjæld, som holder, hvad det lover.

Tæt samarbejde mellem WK og vores leverandører

I WK følger vi altid udviklingen tæt og i samarbejde med vores leverandører sørger vi altid for at holde os ajourført med nyeste trends og teknologier. Vi gør en stor indsats for at tilbyde vores kunder den rigtige løsning, set med driftsøkonomisk og investeringsmæssigt perspektiv.

Det er er en mærkesag for os, at vi i fremtiden kan se tilbage på vores projekter, med et smil på læben og glæde os over, at vi fik tilbudt og udført den bedste ”totaløkonomiske løsning” for vores kunde.  

Ønsker I at høre mere om fordelene ved at kombinere intelligent bygningsautomatik med ventilation og skabe et sundt indeklima med lave driftsomkostninger?

 Kontakt venligst

Vest: Afdelingschef Kasper Høy Jensen, mail: kasp@wk.dk
Øst: Afdelingschef Kenneth N. Westergaard, mail: knw@wk.dk

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Wicotec Kirkebjerg A/S

Roskildevej 338, 2630 Taastrup
2630 Taastrup
Danmark
Wicotec Kirkebjerg A/S

Send til en kollega

0.109