23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvorfor er leje mere bæredygtigt?

Nyere undersøgelser har vist, at leje kan være 30-50% bedre for miljøet når det kommer til drivhusgasemissioner. Det betyder, at leje af udstyr kan spille en stor rolle i at hjælpe entreprenører med at nå stadig mere ambitiøse bæredygtighedsmål.

European Rental Association (ERA) repræsenterer interesserne hos udlejningsselskaber i hele Europa - og Riwal er stolt over at være medlem af denne organisation.

ERA bestilte for nylig en undersøgelse - et samarbejde mellem tre uafhængige virksomheder - der beregnede de kulstofemissioner fra tungt udstyr, inklusiv lifte, over hele dets levetid fra fremstilling, brug og til afhændelse. Forskerne sammenlignede derefter disse livscyklus-CO2-emissioner for købe- og lejemaskiner.

Konsulenterne, der arbejder med undersøgelsen, oprettede en CO2-tabel baseret på de faktorer der har størst indflydelse på maskinens CO2-fodaftryk. Herunder udnyttelse, specifikation, transport og vedligeholdelse.

  • Udnyttelse refererer til hvor intenst maskinen bruges i dens levetid. Lejemaskiner har tendens til at have høje udnyttelsesgrader. For når en kunde er færdig med en maskine udlejes den hurtigt igen og leveres til den næste kunde.
  • Specifikationen handler om at bruge det rigtige udstyr til jobbet - både med hensyn til den passende arbejdshøjde såvel udvalget af maskinen med den laveste emission.
  • Til transport planlægger udlejningsselskaber omhyggeligt deres afhentninger og leveringer for at optimere brugen af trailere.
  • Og selvfølgelig er vedligeholdelse afgørende for at forlænge maskinens levetid.

Samlet set betyder alle disse elementer, at en lejemaskine ofte har et meget lavere CO2-fodaftryk i hele sin levetid end en købt lift. 

Denne video samler alle fordelene ved leje i en kort fortælling

Besøg ERA's bæredygtighedsside for at læse mere om bæredygtighed og leje. 

Riwal Danmark A/S
P.L. Brandts Allé 1
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30609492
P nummer: 1013349483

Send til en kollega

0.078