23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Murstensfacader fremrykker tidsplaner

Murstensfacadeelementer er en stor fordel – specielt i et 20 etagers byggeri som Verbana Hus på Grønttorvet. Én etage er lukket om ugen. Få hele facaden leveret færdigapteret med døre, vinduer, ventilation, altanbeslag og andre fittings.

PRÆCIS FACADEARKITEKTUR

Der er mange fordele ved at bruge murstensfacadeelementer, og det kræver en tidlig involvering mellem producent, arkitekt, bygherre og entreprenør. Byggeriet skal være bygbart, og tegl har en geometrisk begrænsning, som skal indarbejdes fra start af byggeriet. Der er samlinger, der skal respekteres, og det er vigtigt, at forplade og bagplade passer. Der arbejdes med små tolerancer.

Arkitekten har en vigtig rolle i tilpasningen af designet, så udvendige samlinger fra murstensfacadeelementer kan skjules af fremspring og forskellige forbandter. Alt i minimale tolerancer.

LUKKER ÉN ETAGE OM UGEN

Specielt i højhusbyggerier er murstensfacadeelementer en kæmpe fordel - som f.eks. Verbana Hus på Grønttorvet med op til 20 etager. Det har været muligt at lukke en etage om ugen i byggefasen, og det kan kun lade sig gøre, fordi alle parter er involveret fra starten.

Hele facaden kan leveres færdigapteret med døre, vinduer,  ventilation, altanbeslag og andre fittings, således at det i højere grad er et bygningsmodul, der leveres på byggepladsen. Og ønsker kunden det, kan vi også lave ventilationsgennemføringer, så de er på plads, når elementerne er monteret. Solceller og solafskærmning kan
vi også montere fra fabrik. Derudover fuges murværket også på fabrikken. 

Når facadeelementet er på plads, er råhuset samtidig lukket. Det giver gevinster på mange måder. Man kan hurtigere sætte varme på, den indvendige aptering kan begynde langt før i forløbet, og når facadeelementet er leveret helt færdigt fra fabrikken, skal håndværkerne ikke bruge tid på stilladser og arbejdsplatforme for
at lave finish. Det rykker for alvor på tidsplanen, og huslejen kan hurtigere komme i spil.

Det er klart, at jo højere du bygger, jo bedre kan de præfabrikerede facader betale sig.

FORBANDTER OG MØNSTRE
Leg med forskellige forbandter, fugefarver og varierende mønstre i stenenes opsætning, så bygningen skiller sig ud. Forskellige stentyper, forskellige forskydninger og fremspring skjuler diverse samlinger.

Læs mere om fordelene ved murstensfacadeelementerne her.

 

www.betonelement.dk

 

CRH Concrete A/S
Vestergade 25
4130 Viby Sjælland
Roskilde Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21474878
P nummer: 1004961428

Kontaktperson

JT

Send til en kollega

0.078