23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Blendex lancerer markedets største skoddeprogram

Blendex har udviklet det største og mest varierede skoddeprogram på det danske marked. Programmet består af ni skydeskodder skabt på baggrund af mange års erfaring og et tæt samarbejde med arkitekter.

Skodden viser sig i stigende grad som et æstetisk og funktionelt bygningselement i det danske bybillede. Den er med sit stringente design en af tidens helt store arkitektoniske tendenser inden for mobile solafskærmninger. Det bekræfter et voksende antal ordrer gennem de seneste to årtier hos Blendex. For at imødekomme den store efterspørgsel har Blendex på baggrund af sin mangeårige erfaring skabt et komplet skoddeprogram, der gør produktet lettere tilgængeligt.

”Vi har gennem rigtig mange år udviklet skodder i samarbejde med arkitekter. Arkitekterne har fremsat ønsker til f.eks. ramme, størrelse og design. Med tiden har der tegnet sig et billede af hvilke skodder, der oftest efterspørges. På den baggrund har vi defineret ni standardtyper, som mere eller mindre er en del af vores referenceprojekter, og som, vi mener, dækker markedet bredt. Så vidt vi ved, er der ingen i Danmark, der har et større standardprogram,” fortæller Dan Petersen, som er salgschef i Blendex.

En af årsagerne til den stigende efterspørgsel på skodder er, ifølge Dan Petersen, deres styrke og helt exceptionelle vindstabilitet som solafskærmning. Disse faktorer gør dem til en optimal løsning i forhold til vindfaktoren i byggeriers påkrævede varmetalsberegninger. En anden årsag er deres æstetik, som taler ind i tidens arkitektur.

Standardskodder med fleksibelt design
De ni nye skydeskodder er alle baseret på en aluminiumsramme. Lamellerne består enten af aluminium eller ubehandlet certificeret træ fra en bæredygtig produktion. Særligt skodder med trælameller er populære, fordi det naturlige materiale er i tråd med nordisk minimalisme. Blendex tilbyder seks forskellige træsorter med hver deres karakteristika. Canadisk cedertræ patinerer til en smuk sølvgrå farve. Sibirisk lærk har smalle årringe på grund af træets langsomme vækst. Thermo fyr har gennemgået en varmebehandling, som giver træet en helt unik formstabilitet. Trælameller vil patinere med tiden modsat de vedligeholdelsesfri aluminiumslameller. Fælles for de to typer lameller er deres fleksible design.

”Der er mulighed for at tilpasse skodderne i forhold til designet af lamellerne f.eks. med hensyn til antal og deres placering i rammen. Rammerne har heller ingen standardmål, dog en maksimum- og minimumshøjde, som varierer fra ramme til ramme. De er alle designet til at kunne klare al slags vind og vejr,” siger Dan Petersen.

Det nye skoddeprogram er bredt og fleksibelt. Blendex indgår dog fortsat gerne samarbejder med arkitekter og rådgivere omkring nye designs og specialløsninger f.eks. med glas- eller kobberlameller, strækmetal samt udspændt screendug. Uanset typen af skoddeløsning er det en god idé at inddrage Blendex som samarbejdspartner tidligt i processen, så skodderne tænkes ind i facadekonstruktionen fra start. 

Funktionelle skodder til byggerier i alle skalaer
Det nye skoddeprogram egner sig både til boliger og erhvervsbygninger. De betjenes enten manuelt eller motoriseret med Blendex’ eget styringssystem sunsync™. Skodder er en effektiv solafskærmning, som hindrer blænding, forbedrer indeklimaet i bygningen og reducerer energiforbruget til køling. Således fremmer de bygningsbrugernes trivsel og sundhed samt byggeriets bæredygtighed.

”Hvis lamelafstanden bestemmes i forhold til solens højde og facaderetningen, kan man opnå en ligeså god solafskærmning med en skodde, som man kan med de bedste bevægelige afskærmninger. Typisk indgår man dog et kompromis, fordi man måske også gerne vil have lidt mere udsyn igennem dem. I private boliger bliver skodder også anvendt til at hindre indkig, f.eks. hvis huset har store vinduer og er placeret tæt på naboer eller stier,” forklarer Dan Petersen.

Blendex har tidligere udviklet skodder i samarbejde med Danielsen Architecture til boligbyggeriet Lyngholm Enghave Brygge. Arkitektfirmaet beskriver de pågældende skodders funktion således:

”Skodderne har en meget central funktion – både æstetisk og praktisk – for skodderne kan flyttes frem og tilbage foran vinduespartierne, alt efter om man ønsker filtreret lys, skygge, privathed, sol eller fri udsigt. Det er praktisk funktionalisme, som samtidig giver bygningerne det overordnede bevægelige og kobberfarvede udtryk, vi ønsker.”

Det nye skoddeprogram er udstillet i Blendex’ showroom i Gentofte. Her kan kunder, arkitekter og rådgivere opleve, sammenligne og få professionel vejledning i skodderne.

Se det nye skoddeprogram

Hent artikel

Blendex A/S
Grusbakken 1-3
2820 Gentofte
Gentofte Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12478097
P nummer: 1000392510

Kontaktperson

RHJ
Rune H. Jensen
Kommunikation
+45 61122050 rhj@fischergroup.dk

Send til en kollega

0.078