23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Smalt rejsegilde i coronaens skygge

Rejsegilde på kulturcenteret Cosmos i Viby Sjælland blev en anden, men ikke mindre, fornøjelse end sædvanen tro.

Corona-restriktionerne betød, at der kun kunne være ti personer til stede. Derfor var rejsegildet timet til sidst på dagen, hvor håndværkerne var gået hjem. Til gengæld havde bygherren fået den lokale bager til at lave nogle flotte muffins, som håndværkerne fik at smage dagen efter.

Borgmester i Roskilde Kommune, Thomas Breddam, fik en grundig rundvisning af de kommende brugere, som følger godt med i byggeriet fra deres nuværende lokaler lige ved siden af byggepladsen.

Der var stor ros til fremdriften i byggeriet, og alle er imponerede over, hvor hurtigt det går. Den tilbagemelding er vi rigtig glade for hos Skou Gruppen, som er totalentreprenør, og vi giver straks rosen videre til vores datterselskabet, SG Totalentreprise, som udførende på opgaven.

Det nye kulturcenter Cosmos skal trække flere borgere til den midtsjællandske by, og vi har vundet opgaven sammen med Orbicon, Christensen & Co., Primus Arkitekter og Sted Landskab.

Bygger på FN’s verdensmål

Det nye kulturcenter er særligt, både fordi det nye byggeri bygger på historien med tydelige referencer til de bygninger, der lå på grunden tidligere. Og så er tænkt på bæredygtighed, sunde materialer og FN’s 17 verdensmål som en naturlig del af processen.

Projektleder i SG Totalentreprise Jesper Levy fortalte blandt andet om, hvordan bygningen bliver forsynet med solceller og opvarmes med varmepumper og andre tiltag, der gør at byggeriet bliver bæredygtighedscertificeret til som minimum at være DGNB-sølvmærket.

DGNB-mærkningen betyder at byggeriet lever op til en række høje krav, når det kommer til social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling udgør 17 mål, der blandt andet skal sikre ansvarligt forbrug og produktion, bæredygtige byer og en klimaindsats. Derfor er byggematerialerne til det kommende kulturhus også er valgt ud fra, om det har gode miljøegenskaber, en lang levetid, og om det er let at vedligeholde.

Certificeret træværk og linoleum af genbrugsmaterialer

Al træværket er enten FSC- eller PEFC-certificeret, og det orangerøde linoleum, der skal pryde gulvene i biblioteket og det lokalhistoriske arkiv, er fremstillet af naturlige råvarer, hvoraf 43 procent er genbrugsmateriale. Samtidig bliver bygningens bærende søjler fremstillet af stål. Det øger muligheden for, at de en dag kan tages ned og bruges i en anden sammenhæng uden omsmeltning.

 Der er ingen tvivl om, at de frivillige og borgerne i Viby Sjælland glæder sig rigtigt meget til de mange fælleskabende aktiviteter som det nye kulturhus og bibliotek skal danne rammen om, når det står færdigt i sommeren 2021.

Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Send til en kollega

0.063