23948sdkhjf

Få den perfekte balance

| Medlemsnyhed | Indrykket af Løwener A/S

Skæring af tykt materiale ved perfekt balance mellem tid og temperatur i automatiseret proces

Når man skærer i tykt materiale, f.eks. tryktanke, er det vanskeligt at definere den tid og temperatur, som er optimal til foropvarmningen, således at også den tykkeste del af materialet bliver opvarmet til korrekt temperatur. Det kræver med andre ord høj ekspertise og stor erfaring at gøre det korrekt.

Forkert opvarmningstid gør stor skade
Når tykt materiale bliver foropvarmet i bare lidt for lang tid, vil dette resultere i en alt for høj grad af slagge- og kraterdannelse. Dette skyldes det tykke materiale og den voldsomme mængde af flydende slagge. Hvis opvarmningstiden derimod er for kort, vil den samlede materialetykkelse ikke nå op på tændingstemperaturen, så den varmeafgivende proces kan opretholdes.
Processen stopper midtvejs, og operatøren er nødt til at prøve igen på et andet startpunkt. Den skade, der er forvoldt på den forprogrammerede emneprofil, vil kræve et massivt og omkostningskrævende slibe- og svejsearbejde.

Proportionalteknologi til korrekt opvarmning
Hollandske HGG Group BV har udviklet en avanceret teknologi til automatisering af foropvarmningsprocessen. Der er tale om en proportionalteknologi, hvorved oxygenflowet indstilles med henblik på kontrol af varmeafgivelsen under gennemslagsprocessen. Efter en ganske kort foropvarmningstid, hvori materialeoverfladen når op på tændingstemperaturen, startes gennemslagsprocessen på et lavt oxygentryk. Efterhånden som brænderen bevæger sig i retning af initialiseringspunktet på den forprogrammerede emneprofil, skifter den gradvist vinkel, samtidig med at oxygentrykket – ligeledes gradvist - øges til det maksimale tryk for at holde den varmeafgivende proces kørende og for at øge gennemslagsdybden.
Den gradvise tiltning af brænderen betyder, at slaggedannelsen minimeres, hvilket også tjener til beskyttelse af skæredysen.

Læs mere HER

For mere information kontakt:
Ken M. Hansen på mobil nr.  4064 3041 eller kmh@loewener.dk

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Løwener A/S

Smedeland 2
2600 Glostrup
Danmark
Løwener A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.125