23948sdkhjf

DS Flexhal genbruger jorden – det fortjener miljøet!

| Medlemsnyhed | Indrykket af DS Flexhal

Udgravningen til det 95.000 kvadratmeter store lager- og logistikbyggeri vi opfører for DSV i Hedeland, er påbegyndt.

DSV ejer et meget stort grundstykke i Hedeland, overfor deres hovedkontor i Høje Taastrup – det er her, i den tidligere grusgrav, det nye projekt skal opføres. Projektet skal DGNB sølv certificeres

Sammen med M.J. Eriksson og Jørgensen Entreprise er der etableret et samarbejde, hvor en ny ”sorteringsfabrik” er opstået.

I forbindelse med udgravning til byggeriet, bliver alt opgravet materiale sorteret og genanvendt om muligt. Det overvåges af en geotekniker fra Sweco, så kvaliteten af det genindbyggede materiale er i top.

Materialet bliver dels sorteret ved at de store betonklumper og sten sorteres fra med grab. Herefter knuses de i en nedbrydningsmaskine. Betonen bliver nedbrudt til mindre fraktioner og anvendt som stabilt underlag.

Den resterende mængde køre over en sigte maskine, hvorefter den sidste del sorteres. Her bliver større sten, stål, plastic, beton og armeringsjern frasorteret. Sten på størrelse med en knyttet hånd, kan bruges som underlag, der hvor vandspejlet står højt. Sorteringsprocessen på byggepladsen gavner både miljøet og tidsplanen, da den sparer transporttid, når materialet kan genbruges, og der bruges mindre brændstoffer til at køre materiale væk. Det sorterede kan i stort omfang genanvendes, hvilket betyder der køres mindre nyt materiale til byggepladsen, hvilket også er brændstofbesparende.

Når byggeriet er færdigt, vil DSV i Hedehusene i alt råde over cirka 200.000 kvadratmeter lager- og logistikfaciliteter.

Medlemsnyhed

Indrykket af
DS Flexhal

Samsøvej 2
9500 Hobro
Danmark
DS Flexhal

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109