23948sdkhjf

Kobber er dyrt – fiber er grønt

| Medlemsnyhed | Indrykket af Wexøe A/S

På Viborg Amtsgymnasium har man i forbindelse med en omfattende ombygning/nybygning valgt at føre fiber i stedet for kobber frem til i alt 400 udtag til elevernes, lærernes og det administrative og tekniske personales tablets og PC’er.

På Viborg Amtsgymnasium har man i forbindelse med en omfattende ombygning/nybygning valgt at føre fiber i stedet for kobber frem til i alt 400 udtag til elevernes, lærernes og det administrative og tekniske personales tablets og PC’er. Løsningen er ikke kun praktisk og prisbillig, men også yderst robust – og så er fiber ”grønnere” end kobber

Fremtidens smarte bygningsstrukturer kommer til at kræve meget omfattende interne kommunikationsveje. Det gælder ikke mindst i undervisningsinstitutioner, hvor elever og studerende bruger deres PC’er og tablets som interaktive undervisningsplatforme. Hvis man, som tilfældet er på det helt nye Viborg Amtsgymnasium, skal give op mod 1.400 elever adgang til internet, intranet og interaktiv undervisning, så kræver det en særdeles omfattende kommunikationsinfrastruktur.

– Inden for byggeri er der rigtig meget vanetænkning, også når det drejer sig om kommunikationsvejene i bygninger. Normalt ville en installation som dén i Viborg Amtsgymnasiums nye bygninger være baseret på en HX-server, der via en optisk backbone og et antal UX-fordelere kommunikerer ud til de enkelte brugere med parsnoet kobber den sidste del af vejen. Men kobber er faktisk en både dyr og miljøbelastende ressource, og hvorfor bruge kobber, når fiber kan løse opgaven med højere hastigheder, til en lavere pris, mere driftssikkert – og i sidste ende også mere miljøbevidst, spørger Brian Jensen, der er produktspecialist inden for fiberoptik og kommunikationsprodukter hos Wexøe A/S.

Brugen af fiber har ændret sig fra at omhandle ”the last mile” til at blive til ”the last meter”. Med udviklingen i teknologi, splidsningsløsninger og de komponenter, der er inde i et fiberoptisk kommunikationsnetværk, er de fiberoptiske løsninger langt lettere at installere end kobber. Og samtidigt går fiber uden om de begrænsninger i hastighed og rækkevidde, som kobber er underlagt – især som følge af øgede frekvenser og datarater.

 

Læs mere

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Wexøe A/S

Lejrvej 31
3500 Værløse
Danmark
Wexøe A/S

Send til en kollega

0.078