23948sdkhjf

En "boblende" perforeret facade til et verdenskendt bryggeri

| Medlemsnyhed | Indrykket af RMIG A/S

Bygningerne, som huser Carlsberg Groups hovedkvarter, er en del af en omfattende transformation af det tidligere bryggeriområde nu kendt som Carlsberg Byen.

Facadedesignet til hovedindgangen til det nye hovedkvarter hylder det oprindelige formål med stedet, nemlig fremstillingen af de verdensberømte Carlsberg produkter. Arkitekterne bag har valgt RMIG ImagePerf til at skabe en facade med et design af en gyldenfarvet væske med bobler, som overlader det til fantasien at afgøre, hvilken slags drik, det er.

Carlsberg blev grundlagt i 1847 af J.C. Jacobsen, og samme år flyttede denne visionære brygger sin ølproduktion til et område på Valby Bakke, som på det tidspunkt lå i udkanten af København. Det nye område var større, og der var  adgang til rent vand pga. stedets beliggenhed på et bjerg. Faktisk er navnet Carlsberg en sammensætning af Carl, navnet på Jacobsens søn, og ”bjerg”. Carlsbergs succes spiller en vigtig rolle i dansk historie og udgør en del af en kulturarv, som eksisterer den dag i dag.

I mere end 150 år var denne industrigrund grundstenen for Carlsbergs produktion, og nu har en omfattende forvandling af, hvad der (formodentlig) er det mest kendte bryggeri i verden resulteret i en betagende og levende ny lokalitet i hjertet af København. Carlsberg Byen byder både på kontorer og boliger såvel som cafeer, butikker, hoteller og skoler. Det nyudviklede område er en fantastisk kombination af fredede bygninger og moderne arkitektur, der bevarer sin historiske kerne og alligevel tilpasser sig livet i det 21. århundrede.

RMIG ImagePerf gengiver bobler
RMIG, verdens førende inden for perforering, har fremstillet og leveret de perforerede metalplader til facaden, og ved hjælp af deres City-Emotion koncept har den fået et unikt udseende. Carlsberg-brandet er synonymt med tørstslukkende drikkevarer, så det er passende, at facadedesignet til hovedindgangen i det nye hovedkvarter portrætterer dette berømte bryggeris livsværk. RMIG ImagePerf er valgt til at genskabe billeder af forfriskende, gyldne bobler på facaden, så man kan forestille sig sin favorit Carlsberg drik.

RMIG ImagePerf er en del af RMIG City Emotion konceptet og præsenterer elgante og innovative løsninger på udfordringerne med bygningsdesign ved at konvertere perforeret metal til et "lærred" for kunst, fotografier, illustrationer og grafisk design.

Vellykket samarbejde pg tidsbesparende processer
For deltagerne i et projekt af denne størrelse er et vellykket samarbejde af største vigtighed. Hovedkvarteret er tegnet af det danske arkitektfirma C.F. Møller Architects. Som ved tidligere projekter producerede RMIG en mock-up, så arkitekterne og andre involverede i projektet kunne visualisere slutresultatet og sikre, at alle krav til opgaven blev opfyldt.

Ved indgangen til hovedkvarteret forbindes tre vinger af bygningen og danner en bro over en af hovedindgangene til området. Her består facaden af 385 perforerede aluminiumsplader, som dækker et  areal på 1640 m2. De peforerede plader er blevet anodiseret, hvilket gør dem dekorative, holdbare og modstandsdygtige over for korrosion. 

Projekter, som omfatter installation af et stort antal perforerede plader, kræver ekspertise og erfaring. RMIG havde ansvaret for at nummerere hver enkelt plade for at gøre dem klar til levering og for at sikre, at de seks meter lange paneler blev sat på rette plads.

Fakta

  • Materiale: Aluminium
  • Mønster: RMIG ImagePerf
  • Tykkelse: 3,0mm
  • Overfladebehandling: Anodisering D1(AC-Gold)20 MY
  • Efterbearbejdning: Bukning
  • Perforeret område: 1.640m2
  • Arkitekt: C.F. Møller Architects

 
Innovative løsninger og et pålideligt partnerskab
Arkitekter kan med RMIG City Emotion realisere deres visioner og koncepter inden for bydesign og omdanne dem til reelle løsninger til bygninger og interiører ved at benytte produkter af perforerede plader samt strækmetal til forskellige applikationer. RMIG tilbyder et professionelt og pålideligt partnerskab med ekspertrådgivning gennem alle faser i et byggeprojekt.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
RMIG A/S

Industriparken 40
2750 Ballerup
Danmark
RMIG A/S

Billeder & videoer

RMIG har fremstillet og leveret de perforerede metalplader til facadenRMIG ImagePerf konverterer perforeret metal til et "lærred" for kunst, fotografier og illustrationerTre vinger af bygningen danner en bro over en af hovedindgangene til Carlsberg ByenFacaden af 385 perforerede aluminiumsplader dækker et  areal på 1640 m2 Projekter, som omfatter installation af et stort antal perforerede plader, kræver ekspertise og erfaringRMIG ImagePerf er valgt til et design af en gyldenfarvet væske med bobler

Send til en kollega

0.125