23948sdkhjf

Upcycling af byggematerialer fra nedrivning til orangeri

| Medlemsnyhed | Indrykket af Titan Nedbrydning A/S

Et nordjysk partnerskab, på initiativ af Titan Nedbrydning A/S, går nu aktivt ind i genbrug.

18 tons byggeaffald bliver til 17 tons CO2-besparelse. Danmarks første UPCYCLING ORANGERI bygges udelukkende af genbrugsmaterialer.

UPCYKLING ORANGERI er et byggekoncept; et 50m2 stort orangeri bygget af brugte betonelementer som fundament, termoruder fra 80’erne i en trækonstruktion fra 1949, og murede gavle af gode mursten også fra 80’erne. Alle materialerne kommer fra nedrivninger i hhv. Frederikshavn og Aalborg og er selvfølgelig screenede for miljøskadelige stoffer.

Ifølge medejer og kreativ chef Marie Mølgaard Vinther fra Arkitektfirmaet NORD A/S, handler samarbejdet og projektet om mere end valg af byggematerialer. ”Projektet tager udgangspunkt i bæredygtighed som et helhedsperspektiv, der ikke kun handler om CO2 og genbrug, men også om sociale, økonomiske og tekniske aspekter".

Anne Hedegaard, civilingeniør, bæredygtighedsleder og DGNB-auditor hos Frandsen & Søndergaard K/S er også begejstret.  ”Cirkulær økonomi indenfor byggeri vinder mere og mere frem, og jo mere man kan genbruge i stedet for genanvende, jo bedre for bygningens livscyklus og totaløkonomi. Ved at genbruge byggematerialer sikrer man sig således også point på adskillige kriterier i en DGNB-certificering".

Læs hele historien, link https://banner.nordjyske.dk/content/2370303.pdf:  

Medlemsnyhed

Indrykket af
Titan Nedbrydning A/S

Assensvej 3
9220 Aalborg
Danmark
Titan Nedbrydning A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.141