23948sdkhjf

Tre nye kurser om BIM i anlæg

| Medlemsnyhed | Indrykket af VEJ-EU Vejsektorens Efteruddannelse

Skal 2020 være året, hvor du opkvalificerer dine kompetencer inden for den digitale udvikling i anlægssektoren? Så læs med her.

VEJ-EU har åbnet for tre splinternye kurser om BIM i anlægsprojekter, som du kan komme med på allerede dette efterår:

Fælles standarder for BIM-modeller - for projekterende og BIM-koordinatorer
Digital projektering i anlæg - for projektledere, der bruger digital projektering
Digitalt udbud og udførelse - for udførende, der bruger digitale modeller til vej- og baneprojekter

Kurserne giver dig en række kompetencer, som vil blive afgørende for, at virksomhederne kan overleve  og leve op til de krav, som allerede nu stilles i mange anlægsprojekter.

Du bliver i stand til at planlægge, koordinere og udføre alle nødvendige IKT-ydelser i et anlægsprojekt ud fra strategiske valg i henhold til Vejdirektoratet og Banedanmarks fællesparadigme for IKT-specifikationer. Kurset peger på, hvordan du aktivt kan deltage i det udviklingsarbejde, der sker både med modeller og processer i en dansk og international kontekst. Deltagerne rustes til fremtidige fælles standarder for BIM-modeller ved projektering, anlæg og aflevering.

Du får en introduktion til Vejdirektoratets og Banedanmarks IKT-specifikationer. Du lærer, hvordan man planlægger, tilrettelægger og arbejder med BIM-projektering gennem digital grænsefladestyring. Du forstår, hvordan IKT-koordinering kan sikre, at kravene i IKT-bekendtgørelserne overholdes i det aktuelle projekt. Du bliver i stand til at pege på hvilke forandringer, der skal til, for at du som projektleder kan samarbejde om digitale modeller.

Du får et overblik over, hvilke styringsværktøjer, der kan bruges i projekterings-, udførelses- og driftsfasen med eksempler på måling af BIM-modenhed. Du lærer, hvordan man ved en ensartet udbudsstruktur kan udtrække mængder og lave kalkulation ved tilbud og projektopfølgning. Vi ser på, hvad vi reelt kan i dag for at udveksle og kvalitetssikre den samme digitale model fra design til drift og peger på, hvilke muligheder, det giver i fremtiden.

Kursusleder er Arkitekt M.A.A Bengt Kalderén, der præsenterer en række af de førende BIM-specialister i anlægssektoren. Kursuslederen er til stede i kursuslokalet, mens specialisterne holder deres indlæg virtuelt, helt i tråd med tanken om digitalisering. Deltagerne vil også få lejlighed til at prøve kræfter med det, de har lært, i en workshop, hvor man i grupper udarbejder en IKT-specifikation. Workshoppen er integreret del af de tre kurser.

Medlemsnyhed

Indrykket af
VEJ-EU Vejsektorens Efteruddannelse

Guldalderen 12
2640 Hedehusene
Danmark
VEJ-EU Vejsektorens Efteruddannelse

Send til en kollega

0.093