23948sdkhjf

Danske murere foretrækker danske produkter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Alfix A/S

Dansk producerede produkter har ekstra vind i sejlene i disse år. Hvis ejerskabet bag producenten også er dansk, giver det ekstra point hos kunderne.

Opbakning til en robust, velkendt og dansk virksomhed

Hos danske Alfix som producerer højkvalitetsprodukter som spartelmasse, fliseklæber og facadepuds mærker man også en stigende opbakning til det lokale – blandt andet fra de udførende murere.

”Vi bruger Alfix i Ove Larsen A/S, og det går langt tilbage i tiden. De sidste 25 år hvor jeg har haft min gang i firmaet, har vi kun haft gode erfaringer med alle produkter fra Alfix", siger René Skovgård, direktør i Murerfirmaet Ove Larsen A/S.

Murermesteren fra Vejle uddyber præferencen for den jyske producent således:

”Jeg er tilhænger af at holde fast i det velkendte, og dét der virker. Alfix har været i branchen i rigtig mange år og har høj produktkvalitet og noget robust over sig. Det danske fundament er et kvalitetsstempel, som giver os sikkerhed for vores håndværk. Derfor støtter vi en lokal producent som Alfix”, lyder det fra René Skovgård.

Samme opbakning finder man hos en anden dansk murermester – Lindy Aldahl fra Aldahl Byg.

”Jeg køber dansk kød i supermarkedet, og jeg bruger dansk fliseklæber og fugemasse fra Alfix. Kvaliteten er altid høj i Alfix produkterne, og der er god teknisk vejledning fra konsulenterne. Det har selvfølgelig stor betydning. Jeg kan i det hele taget godt lide at støtte danske virksomheder. De skaber arbejdspladser lokalt, og det er vigtigt”, siger murermester Lindy Aldahl.

Alfix - siden 1963

Alfix i Kolding modtager opbakningen med taknemmelighed og åbne arme.

”Produktkvaliteten og den medfølgende service har naturligvis stor betydning, når håndværkerne skal vælge produkter. Priserne skal også matche kvaliteten. Det glæder os dog meget, at mange danske håndværkere ønsker at støtte os lokale producenter. Vi er én af få tilbageværende danske familieejede producenter på vores felt, og vi erfarer, at det er summen af eksempelvis produktkvalitet, teknisk service og lokalt fundament som skaber tryghed for kunderne”, fortæller Anders Bertelsen Toft, direktør (CCO) og 3. generation i Alfix.

Den sydøstjyske virksomhed har haft sin gang i skandinavisk byggeri siden starten i 1963, og den markedsmæssige position er solid. I tillæg hertil sætter virksomheden miljøhensyn højt, og Alfix har på blot 8 år været nomineret til Byggeriets Miljøpris 3 gange (2012, 2016 og 2020). I 2012 kom den grønne pris hjem til fabrikken i Kolding, og man krydser fingre for, det kan ske igen, når miljøprisen 2020 skal uddeles her i efteråret.

En del af Skandinavien 

Interessen for det danske fundament rækker ifølge producenten dog ikke kun til de danske grænser. Alfix har i mange år været aktiv i Sverige og Norge, hvor det danske ståsted også vurderes positivt.

”I Sverige og Norge finder vores kunder værdi i at samarbejde med en regional skandinavisk producent. Argumentet går på nærhedsprincippet og produkter specialudviklet til det særligt krævende klima i landene her mod nord. Kultur-ligheder mellem nabolandene samt i mange tilfælde en kortere transportafstand mellem fabrik og byggeplads skaber også værdi. Sidstnævnte har betydning for det grønne regnskab og et øget fokus på bæredygtighed i byggeriet”, siger Anders Bertelsen Toft.

Flere forbrugerundersøgelser under coronakrisen peger også på, at i usikre tider søger forbrugerne mod det velkendte, det sikre og det lokale. Dette giver god medvind til en lokal producent som Alfix.

 

Fotos fra Alfix arkivet:

1. Dansk flisemurer ved DM i SKILLS 2020 - bruger f.eks. Alfix LetFix fliseklæber

2. Budskab om "Dansk Produktion og familieeje" på Alfix plastfolien, som beskytter produkterne på pallerne imod fugt og regn på byggepladserne.

3. En Alfix lastbil som kommunikerer "TRYGHED" rundt på de danske veje. Alfix har det som mission og ambition at skabe TRYGHED for dem, som bygger fremtidens Norden. Dette gælder f.eks. de projekterende, de udførende håndværkere samt forhandlerne som sørger for distributionen til slutbrugerne.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Alfix A/S

H.C. Ørsteds Vej 13
6000 Kolding
Danmark
Alfix A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.11