23948sdkhjf

Drøm dig væk til fjerne steder og spektakulær arkitektur

| Medlemsnyhed | Indrykket af Contec Prefab A/S

For 15 måneder siden åbnede the National Museum of Qatar. Contec Group var en del af det imponerende projekt.

I dag er det 15 måneder siden at the National Museum of Qatar åbnede for offentligheden. Bygningsværket er et arkitektonisk unikum designet af den prisvindende arkitekt Jean Nouvel, og vi var så heldige at være en del af dette imponerende projekt.

Bygningen består nemlig af adskillige sammenflettede skiver, som er fremstillet af enorme stålkonstruktioner, der alle er beklædt med dobbeltkrumme facadepaneler af fiberarmeret Contec højstyrkebeton. Højstyrkebetonen har en tæthed i materialet, der gør panelerne nærmest selvrensende og immune overfor vind og vejr. Dette har afgørende betydning for byggeriet, pga. det ekstremt hårdføre miljø med bagende sol, sandstorme og store temperaturudsving.

Skiverne fungerer både som tage, vægge, gulve og terrasser, og bebyggelserne udgør ca. 48.000 m2. Facadeelementerne varierer i størrelse, form, krumning og udtryk, hvilket gør facaderne til et enestående betonpuslespil med tæt på 100.000 unikke brikker.

Der skal en god portion passion, engagement, og ekspertise til for at tage udfordringen op på et projekt som the National Museum of Qatar der strakte sig over seks år. Heldigvis har Contec Group det hele, hvilket er grunden til, at firmaet blev valgt til opgaven.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Contec Prefab A/S

Axel Kiers Vej 30
8270 Højbjerg
Danmark
Contec Prefab A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.172