23948sdkhjf

Nødvendighedens arkitektur med JDS Architects

| Medlemsnyhed | Indrykket af GRAPHISOFT Center Danmark

JDS Architects består af omkring 30 ansatte, der er fordelt på kontorer i København og Bruxelles. Deres ambition er at udvikle en ny form for bæredygtig arkitektur, der gentænker, hvordan bygninger og offentlige rum påvirker miljøet.

Julien De Smedt er grundlægger af JDS Architetcts. Den belgisk fødte arkitekt, de rbåde arbejder fra Danmark og hjemlandet mener, at samfundet alt for længe har haft for meget fokus på vækst og grådighed.

”Som arkitekter sætter vi standarderne for, hvordan byer udvikles. Vi er nødt til at gøre mere for at minimere den måde, vores arbejde negativt påvirker samfundet på. Sidste år udgav vi Built/Unbuilt bogen, der var et retrospektivt blik på vores færdige såvel som uafsluttede projekter. Om ti års tid ønsker jeg ikke at udgive endnu en bog med den samme type projekter. I stedet for at producere mere af det, som vi har gjort hidtil, besluttede vi os for at tage på en ny rejse mod en mere bæredygtig arkitektur. Vores udgangspunkt er at skifte fokus fra grådighed til nødvendighed i det byggede miljø.” Han mener, at arkitekter skal forfølge en ny tilgang, hvor bæredygtighed er fundamentet. ”Vi må komme udover vores eget rygklapperi, og som arkitekter skal vi finde nye måder at designe vores byer på. Som en del af dette skal vi vise vores kunder hvad, der faktisk er muligt,” siger Julien De Smedt.

Nødvendighedens arkitektur

En måde at nå indfri ambitionerne på er ved at genbruge så meget af den eksisterende bygningsmasse som muligt og konstant udvikle nye måder at minimere vores miljøpåvirkning. ”Når vi bygger, bør vi kun bygge det nødvendige fremfor bare at give los. Som arkitekter kan vi skabe designs, der bruger færre byggematerialer, udvikle nye løsninger til bedre indendørs-miljøer og skabe bygninger og omgivende landskaber, der bruges på nye måder. Det er en overgang fra grådighedens til nødvendighedens arkitektur.”

LÆS OGSÅ: Gratis ARCHICAD Tip & Tricks seminar 

En generisk kasse møder Frankenstein i Charleroi

JDS Architects bruger ARCHICAD som deres BIM-platform. Et af de projekter, hvor de anvender BIM-softwaren, er Charleroi Congress Palace. Kongresbygningen i Belgien er et godt eksempel på et projekt, der inkorporerer JDS Architects nye tilgang. Julien De Smedt er overbevist om, at kontoret vandt konkurrencen ved at udvide rammerne for, hvad et kongrescenter er. Normalt er kongresbygninger firkantede kasser, hvor indersiden kun anvendes sporadisk, men tegnestuens idé var at designe en bygning, der giver folk mulighed for at bruge bygningen hele tiden og uden at de behøver at gå ind: Det har tegnestuen blandt andet gjort ved at udvide de offentlige rum i hele bygningen. ”Vi prøver altid at gøre offentlige bygninger virkelig offentlige, og her skaber vi en bypark i centrum af byen. Jeg synes, det er blevet en interessant generisk kasse, der møder Frankenstein.”

LÆS OGSÅ: Mange af byggeriets digitaliseringsgevinster ligger lige foran vores fødder 

ARCHICAD lever op til vores standarder
Selvom JDS Architects benytter forskellige softwareplatforme, har Julien De Smedt en præference for ARCHICAD, da programmet leverer de renderinger, han ønsker, og derudover giver ham mulighed for at arbejde tæt sammen med sit team. JDS Architects anvender en parametrisk tilgang “der forbinder vores ideer med tallene. Ethvert øjeblik i en given fase involverer en kreativ proces, og det er altid muligt at ændre noget. Med ARCHICAD kan vi teste vores ideer og holde dem op mod bygningsbudgettet og den mest miljøvenlige ressourceudnyttelse. Vi bruger ARCHICAD til at optimere alt, hvad vi gør, og det giver os en bedre forståelse af forholdet mellem anvendelige kvadratmeter kontra brutto-kvadratmeter. Det giver os mulighed for at bruge færre materialer og hermed designe endnu mere bæredygtige bygninger og bymiljøer,” forklarer Julien De Smedt.

ARCHICAD er visuel og nem at lære

Vincent Van Kerckhove er arkitekt og en af ​​de mest erfarne BIM-brugere hos JDS Architects. Han forklarer, hvordan de har brugt ARCHICAD til at designe Charleroi Congress Palace. ”Vi har brugt ARCHICAD fra myndighedsprojektet til detaljering af kongresbygningen. AutoCAD-tegninger gav grundlaget for ARCHICAD-projektet, hvor små fejl i AutoCAD let kunne identificeres i 3D-modellen. Det har været nemt at udbrede disse problemer og skabe en ren 3D-model.,” forklarer han.

Vincent Van Kerckhove har anvendt ARCHICAD i 9 år. Han siger, at det blandt andet gør det nemt for tegnestuen  at udtrække tegninger, der er fyldt med detaljer - vel at mærke uden at de skal tegne dem separat. ”En af fordelene ved ARCHICAD er, at det er meget visuelt og derfor let at lære for nye teammedlemmer. ARCHICAD giver os også en bedre måde at udvikle vores løsninger på og håndtere fejl. Vi bruger komplekse profiler til at detaljere 3D-modellen for at være i stand til at lave sektioner.” På denne måde høster JDSA en af ​​de vigtigste fordele ved at arbejde med BIM, hvilket betyder de sparer meget tid.

Brug kun det nødvendige

Den fremtidige køreplan for JDS Architects er klar. ”I de kommende år vil vi udvikle nye måder, hvorpå vi som arkitekter kan reducere mindske CO2-emissionerne og hermed minimere påvirkningen af miljøet. En måde er, at genbruge så meget vi kan, en anden er, at vi optimerer vores projekter, så vi kun bruger den mængde materialer, der er nødvendig. Vi håber, at fokus skifter tilbage til nødvendighed snarere end grådighed ”. 

Dette er en forkortet udgave af ”Nødvendighedens arkitektur: Interview med JDS Architects”. Du kan læse hele interviewet her >>   Alle illustrationer er lavet af JDS Architects.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
GRAPHISOFT Center Danmark

Rentemestervej 62
2400 København NV
Danmark
GRAPHISOFT Center Danmark

Billeder & videoer

Julien De Smedt benytter ARCHICAD til Charleroi Congress CentreARCHICAD er en intuitiv BIM platformJulien De Smedt anvender BIMARCHICAD i BelgienGraphisoft producerer ARCHICADCharleroi Congress Centre af Julien De Smedt ArchitectsPlanløsning i ARHICAD

Send til en kollega

0.125