23948sdkhjf

Bæredygtige belægninger til smukt gårdhavemiljø

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Overfladebehandling I/S

Odenses bymidte har i de senere år gennemgået en historisk forvandling. Thomas B. Thriges Gade, der tidligere var en stærkt trafikeret vej, er forvandlet fra en grim gennemfartsvej til en ny, bæredygtig bydel med boliger og hyggelige gårdhavemiljøer.

Af Karina Davids - kd marketing support

Visionen for hele området omkring Thomas B. Thriges Gade har været at skabe et sammenhængende Odense med attraktive boliger, gode forhold for erhverv og et rigt kulturliv. Samtidig har Odense Kommune haft fokus på, at udviklingen i området skulle være bæredygtig.

Bæredygtige belægninger
Fordi bæredygtigheden er fællesnævneren, er den indtænkt helt ned i detaljerne i alle de mange projekter i området, lige fra selve byggeriet til gader, stier og beplantning.

Til stierne i de små gårdhavemiljøer, som Dansk Overfladebehandling har etableret i tæt samarbejde med entreprenørfirmaet TC Anlæg, er valget også faldet på et bæredygtig alternativ, nemlig de flotte, miljøvenlige belægninger, som går under produktnavnet Vegecol.

Det er belægninger med et bindemiddel, der udelukkende er baseret på plantematerialer. CO2 fra plantematerialet bindes i belægningen i hele dens levetid – 1 ton Vegecol binder hele 1,3 tons CO2, hvilket gør det til en god og miljørigtig løsning.

Smukt udtryk
For SWECO Architects, som er arkitekterne bag dette gårdhavemiljø, har det visuelle udtryk i gårdhaven også haft betydning for valg af belægning til stierne. Udover at Vegecol-løsningen er bæredygtig, får det transparente bindemiddel også den flotte farve i de valgte majsgule belægningssten til at fremstå tydeligere, så stierne matcher det øvrige gårdmiljø og skaber en god sammenhæng.

Belægningen med det bæredygtige bindemiddel er lagt oven på en sandwich-overfladebelægning, der giver et godt og stabilt underlag, så stierne bliver ved med at være pæne og jævne i mange år. Stierne får samme udtryk som grusstier, men ved at vælge en fast belægning undgår man generne fra de mange løse sten, der kan være et problem ved almindelige grusstier. Beboerne i området sætter også pris på for løsningen, fordi den gør det nemt at komme rundt med både cykler, trehjulede, kørestole osv.

Fakta om DOB
Dansk Overfladebehandling I/S (DOB) blev stiftet i 1981, og er ejet 50/50 af Colas og Pankas.
DOB udfører både små og store opgaver inden for anlægning af veje, stier og pladser i hele Danmark.Vi løser alle typer belægningsopgaver – lige fra mindre opgaver for grundejerforeninger til de helt store for kommunerne

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Overfladebehandling I/S

Rugårdsvej 206
5464 Brenderup Fyn
Danmark
Dansk Overfladebehandling I/S

Send til en kollega

0.11