23948sdkhjf

Mini Trans fragter danske rumfartsdrømme

| Medlemsnyhed | Indrykket af Mini Trans A/S

Som en af landets førende transportører har Mini Trans et utal af transportløsninger på samvittigheden. Men med et halvt ton raketvidenskab på ladet skiller dagens transport sig ud.

Morgendisen er endnu ikke lettet. Klokken er 7.00, og Jan Thorkildsen – til daglig kaldet Thorkild – svinger rutineret Mini Trans’ største vogn ind på Refshalevej nummer 183 i København. Her ligger Copenhagen Suborbitals’ 630 m2 store og 10 meter høje værksted. Det er kolossalt, men har den helt rigtige størrelse til at udvikle rumfartøj. Og sådan et skal Thorkild have med på ladet i dag.
 
”Det er en 300 kilo tung og 6,7 meter lang raket, som jeg skal fragte til Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby. Raketten er ekstremt kostbar, så jeg er meget omhyggelig med fastsurringen, der skal sikre, at raketten ikke bliver beskadiget under transporten,” fortæller Thorkild, vognmand i Mini Trans.
 
Men det er ikke bare en raket, som Thorkild skal transportere. Det er også en drøm om at eksekvere den første danske bemandede rummission.
 
”Vi er en gruppe nonprofit rumfartsentusiaster, der siden 2011 har haft succes med at bygge og flyve seks amatørraketter. Næste skridt bliver at flyve en amatørastronaut forbi Kármánlinjen – den officielle grænse til rummet udenfor Jordens atmosfære – og sikkert tilbage. Det er vores helt store drøm,” fortæller Jacob Skov Larsen, der er bestyrelsesmedlem og produktionskoordinator i Copenhagen Suborbitals, og tilføjer:
 
”Vores raketter er et resultat af videnskab og benhårdt arbejde. Derfor er det vigtigt, at det er en ansvarlig transportør med kapacitet og ekspertise, der varetager transporten af dem. Og da Mini Trans tidligere har udført komplekse transportopgaver med avanceret satellit- og testudstyr, er de mit naturlige førstevalg til denne raketfragt”.
 
Mini Trans glæder sig over at være foretrukken transportør og en lille brik i en stor drøm om dansk rumfart.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Mini Trans A/S

Produktionsvej 28
2600 Glostrup
Danmark
Mini Trans A/S

Send til en kollega

0.094