23948sdkhjf

PCB-fuldforsegling af Skansebjerg Fritidshjem

| Medlemsnyhed | Indrykket af Sealing Group ApS

PCB-koncentrationer, som oversteg Sundheds­styrelsens lave aktionsværdi på 300 ng/m3 gjord­e, at de musikalske øvelokaler i kælderen under Skansebjerg Fritidshjem, skulle gennemgå et større sanerings- og retableringsarbejde.

Det påviste PCB stammede fra kondensatorer i lysstofarmaturerne, og armaturer med kondensatorer blev fjernet, og alt inventar blev flyttet. Alle overflader i kælderen (loft, væg og gulv) blev sandblæst, spartlet op og fuldforseglet med PCB-forsegling i de 3 processer rød, gul og grå (ProSeal fra Sealing Group). Huller til rørgennemføring i kælderens ydermur var tætnet og rummet havde stået uudnyttet.

Projektet havde til formål at nedbringe PCB-koncentrationen. Der blev, efter projektet, foretaget en effektivitetstest af PCB-forsegling ved emissionsprøvningscellemetoden (FLEC) af Teknologisk Institut (Reference nr.: 790948). Koncentrationen af PCB i FLEC blev målt til 12 ng/m³, hvilket ligger væsentligt under Sundhedsstyrelsens nedre aktionsværdi.

Københavns Kommune valgte yderligere efterfølgende at få foretaget luftprøvemålinger, som også viste sig at være under Sundhedsstyrelsens nedre aktionsværdi, og dette var gældende for alle 3 rum, hvor der blev foretaget målinger.

Læs mere om PCB-forsegling på sealinggroup.com

Medlemsnyhed

Indrykket af
Sealing Group ApS

Roholmsvej 8
2620 Albertslund
Danmark
Sealing Group ApS

Send til en kollega

0.11