23948sdkhjf

Ny ejerlejlighedslov og nye muligheder: Gå-hjem-møder

| Medlemsnyhed | Indrykket af LIFA A/S Landinspektører

Deltag i LIFA's gå-hjem-møder om den nye ejerlejlighedslov og bliv skarp på de nye regler, når formanden for Praktiserende Landinspektørers Ejerlejlighedsudvalg, Per Christian Nielsen, giver dig en grundig indføring i den nye lov.

Formålet med mødet er at give deltagerne en indføring i de nye regler i ejerlejlighedsloven og den nye normalvedtægt for ejerlejligheder.

FÅ BL.A. SVAR PÅ:

  • Hvilke fordele og udfordringer er der ved den nye ejerlejlighedslov?
  • Hvilke regler gælder når der både er bolig og erhverv i bygningen?
  • Kan en ejerforening pålægge en ejer at tvangssælge?
  • Hvad sker der i overgangsordningen?
  • Seneste politiske behandlinger

BAGGRUND
Erhvervsministeren nedsatte i sommeren 2016 et udvalg for modernisering af ejerlejlighedsloven. Moderniseringsarbejdet mundede ud i en afsluttende rapport, som blev offentliggjort den 21. marts 2018. Rapporten indeholdt ikke blot et forslag til en helt ny ejerlejlighedslov, men i samme ombæring også et forslag til en ny normalvedtægt. Forslaget til den ny ejerlejlighedslov blev fremsat i Folketinget den 15. januar 2020 med forventet ikrafttræden 1. juli 2020 i den fremsatte form.

Lovforslaget indeholder på flere områder afgørende ændringer, som giver bedre og mere fleksible muligheder både for eksisterende ejerlejligheder og for dannelse af nye. Normalvedtægten bliver også ændret, og dele af den bliver indarbejdet i ejerlejlighedsloven. Bestemmelserne omkring afstemning tydeliggøres, og der sikres mulighed for, at en ejerforening i særlige tilfælde kan foranledige, at en ejer skal fraflytte og tvangssælge sin ejendom. Lovforslaget kommer således både til at betyde noget for de som udvikler ejendomme, og de som besidder og administrerer ejendomme samt revisorer og investorer, der beskæftiger sig med ejendomme.

AREALBEGREBER
Ved samme lejlighed vil vi også berøre de mange arealbegreber og illustrere vigtigheden af, at der er styr på arealerne, når handler eller lejeaftaler indgås.

TILMELDING
Vil du være klogere på den nye ejerlejlighedslov? Så tilmeld dig nu til møderne i henholdsvis Glostrup, Odense og Kolding.

25. marts 2020: Gå-hjem-møde – Glostrup

26. marts 2020: Gå-hjem-møde – Kolding

2. april 2020: Gå-hjem-møde – Odense

Hent også invitationen som PDF.

Vil du vide mere?
Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om den nye ejerlejlighedslov eller høre om, hvad lovændringerne helt konkret kommer til at betyde for dig. Du kan også læse hele lovforslaget til den ny ejerlejlighedslov eller klikke dig ind på vores side om bygninger og lejligheder.

Kontakt os på ejerlejlighedslov@lifa.dk med konkrete spørgsmål eller ønsker om en løbende opdatering om lovforslagets behandling i Folketinget.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
LIFA A/S Landinspektører

Lucernemarken 1
5260 Odense S
Danmark
LIFA A/S Landinspektører

Send til en kollega

0.156