23948sdkhjf

500+ overfladematerialer til ethvert behov

| Medlemsnyhed | Indrykket af GRAPHISOFT Center Danmark

Med serviceaftale på ARCHICAD får du adgang til et materiale-bibliotek med mere end 500 overflader.

Har du serviceaftale på ARCHICAD har du også adgang til et 500+ materiale-bibliotek, som giver dig mulighed for at optimere dine visualiseringer med fotorealistiske materialer – også kaldet texture maps – vel at mærke uden at du behøver at opbygge de enkelte materialer fra bunden.

Materialerne indeholder "bump maps", som giver en virkning af relief i bl.a. fugerne mellem mursten og "alfa-kanaler", som giver transparens til f.eks. hønsenet og armeringsgitter. Alle materialerne er udviklet med henblik på at skabe de bedste arkitektur-visualiseringer og er optimerede til præsentation i ARCHICADs arbejdsview med OpenGL, til visning i BIMx uden at projektet bliver for tungt og selvfølgelig til rendering med Cinerender – ARCHICADs indbyggede renderingsmotor, der er udviklet af Maxon, som også benytter den i Cinema 4D, der bl.a. står bag en masse af den 3D-grafik, man ser i TV og film.

Sådan får du adgang til overfladematerialerne
For at få adgang til materiale-kataloget, skal du have en aktiv serviceaftale til din ARCHICAD-licens, hvorefter du skal finde "Surfaces..." under "Element Atributes" i "Options"-menuen.

Opretter du et nyt materiale og trykker på jordkloden i bunden af dialog-vinduet, klikker du derefter på "Aditional Surface Catalog for SSA users...", som sender dig videre til GRAPHISOFTs download-side. Her klikker du på download-knappen, hvorefter de ca. 200 mb teksturer lander i browserens download-mappe.

LÆS OGSÅ: Gratis seminar om BIM for Landskabsarkitekter

Derefter udpakker du ZIP-filen og placerer den på et smart sted på din computer (!), inden du loader den ind i "Library Manager". Du kan vælge at loade biblioteket i din skabelon-fil (template), så det bliver tilgængeligt på alle projekter. Lægger du materiale-biblioteket ned i ARCHICAD's standard-bibliotek i program-mappen, vil det automatisk blive "loaded" med alle filer. Find selv ud af, hvad der er smartest for dig og dine projekter.

LÆS OGSÅ: Forårskurser i BIM

Nu er materialerne parate, og kan vælges, når du opretter nye materialer i ARCHICAD. Årsagen til, at man selv skal oprette de ønskede materialer er, at det vil være upraktisk at skulle "scrolle" på tværs af 500 ekstra materialer, hver gang et materiale skal vælges i ARCHICAD.

Held og lykke med dine fotorealistiske renderinger...

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
GRAPHISOFT Center Danmark

Rentemestervej 62
2400 København NV
Danmark
GRAPHISOFT Center Danmark

Send til en kollega

0.156