23948sdkhjf

På forkant med moderne parkeringsteknologi

| Medlemsnyhed | Indrykket af ATKI A/S

Udviklingen inden for parkeringsverdenen er til at få øje på. Moderne teknologi skubber hele tiden grænserne for, hvor effektivt, smart og brugervenligt parkering kan gøres, og ATKI A/S er en af Danmarks førende virksomheder på området.

Den rivende udvikling inden for parkeringsløsninger betyder, at tiden med traditionelle bomsystemer, parkeringssøgende billister og mekaniske møntautomater måske snart er forbi.

Ny teknologi tilgodeser alle parter
Parkeringshenvisninger og skilteteknologi har eksisteret længe, men måden, hvorpå ledige pladser detekteres og dataene formidles, har ændret sig utroligt meget de seneste par år.
– Tidligere installerede man vejspoler i asfalten ved ind- og udkørsler af parkeringsområderne, men i dag er man gået over til smarte sensorer, som kan detektere nøjagtig, hvor pladserne er, så man på forskellig vis kan guide billisten i den rigtige retning, for eksempel via skilte ved indkørslen og farvede lamper i loftet, fortæller Thomas Holm, parkeringsansvarlig hos ATKI A/S.

– Man er også begyndt at udsluse de traditionelle bomsystemer og anvende såkaldt free flowparkering, hvilket vi også tilbyder i ATKI. Det er en kamerabaseret og billetløs parkeringsløsning, hvor nummerpladen automatisk scannes og registreres via et ANPR-system, så de administrative opgaver minimeres, og parkanten kun betaler for den reelle parkeringstid, supplerer han.

Toneangivende i udviklingen
Det er især de teknologiske fremskridt inden for kameraer, der har revolutioneret parkeringsverdenen. En udvikling, som ATKI er med til at præge med moderne, intelligente og GDPR-venlige parkeringssystemer:
– Kamerabaseret enkeltpladsdetektering er noget, som bliver anvendt i stor stil for tiden. Tidligere var man nødt til at støbe en magnetisk sensor i hver enkelt bås, men i dag er det muligt at bruge bare ét kamera med kunstig intelligens til at detektere helt op til 100 pladser afhængig af forholdene, hvilket gør det hele nemmere. Det er et indsatsområde, som vi beskæftiger os meget med i ATKI, og vi har blandt andet udviklet egne kamerabaserede detektionssystemer, fortæller Thomas Holm og fortsætter:
– De fleste systemer fungerer således, at de sender billedmateriale med bilens nummerplader til en online server, hvorefter dataene behandles. Vi gør det dog på en måde, hvor bearbejdningen af billeder sker på stedet, så ingen personfølsomme data sendes videre eller gemmes af systemet. Det har især betydning for vores kommunale kunder, der har stort fokus på GDPR, udtaler han til slut.

Enkeltpladsdetektering har desuden den fordel, at det fjerner behovet for løbende kalibrering i modsætning til traditionelle systemer, der opbygger fejl over tid.

OM ATKI A/S
• Virksomheden blev etableret i 2004 og tilbyder en bred vifte af parkeringsløsninger baseret på den nyeste teknologi inden for kameraer, sensorer, parkeringshenvisning, adgangskontrol og
betalingssystemer.
• ATKI tilbyder blandt andet den bomfrie og kamerabaserede parkeringsløsning, FreeFlow GO, som scanner nummerpladen ved brug af automatic number-plate recongnition (ANPR). Betalingsperioden
starter, når bilisten ankommer og stopper, når bilisten forlader området. Desuden gør FreeFlow GO det muligt at ’whiteliste’ bilister, således de frit kan benytte området uden opkrævning.
• For at reducere trafik, C0²-udledning og frustrationer hos parkeringssøgende tilbyder ATKI også komplette P-henvisningssystemer samt tavler til integration i eksisterende systemer.

Læs mere på www.atki.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
ATKI A/S

Transportbuen 9
4700 Næstved
Danmark
ATKI A/S

Billeder & videoer

ATKI find frie parkeringspladser

Send til en kollega

0.11