23948sdkhjf

Dansk Boligbyg kræver dokumentation ved indgåelse af aftaler

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Boligbyg A/S

Samtlige entrepriseaftaler med underentreprenører bliver nu gennemgået med krav om skriftlig dokumentation for medlemskab eller tiltrædelses-overenskomst med gældende fagforbund.

Efter den seneste tids medie-bevågenhed omkring en byggeplads på Tikøbsgade i København, har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i en redegørelse til Folketingets beskæftigelsesudvalg nu oplyst, at Arbejdstilsynet ved tre kontrolbesøg ikke har konstateret overtrædelser af arbejdsmiljø-lovgivningen på byggepladsen.

Dansk Boligbyg a/s er hovedentreprenør på projektet, hvor der den 14. januar var Organisationsmøde på byggepladsen mellem Dansk Byggeri, 3F, Dansk Boligbyg a/s og MK Murerservice ApS. Her blev der af firmaet MK Murerservice ApS underskrevet en tiltrædelsesoverenskomst med 3F, ligesom firmaet oplyste, at det ønsker at melde sig ind i Dansk Byggeri.

Organisationsmødet fandt sted på begæring af 3F med udgangspunkt i Overenskomsten for Murer- og Murerarbejdsmandsarbejde. 3F ønskede dokumentation for, at løn- og arbejdsforhold efterlever overenskomsten for firmaets udenlandske medarbejdere.

På baggrund af Organisationsmødet siger adm. direktør, CEO Anton Nørgaard, Dansk Boligbyg a/s: -Vi har i denne sag indgået en entrepriseaftale, desværre uden at have sikret os den fornødne dokumentation for, at forholdene var på plads. Derfor er det godt, at 3F har krævet mødet, så vores underentreprenør kunne underskrive overenskomsten på stedet.

Kræver skriftlig dokumentation
fra samtlige underentreprenører

-Grundlæggende betinger vi os, at de fagentreprenører – underentreprenører – vi har på alle vores byggepladser, aflønner og har ansættelsesforhold i det hele taget efter de danske overenskomster. Det vil sige, at de skal være medlem af en overenskomstbærende arbejdsgiverorganisation eller have en tiltrædelsesoverenskomst med det pågældende forbund. Det er vores udgangspunkt, og det prøver vi på at sikre os, når vi indgår entreprise-aftaler, men vi må altså desværre konstatere, at der kan ske en fejl, siger han.

-Og hvis det sker, så skal det naturligvis bringes i orden, for det er aldeles uacceptabelt – det vil vi ganske enkelt ikke have. Vi forsøger at sikre os ved at få forelagt de ansættelsesaftaler, firmaerne har med deres medarbejdere, ligesom vi tjekker om firmaerne er registreret. Hvis det så viser sig, at de reelt ikke er det, ja så hæver vi selvfølgelig straks kontrakten. Men med den aktuelle sag på Tikøbsgade får vi åbenbart ikke gjort det i tilstrækkeligt omfang.

-Derfor har jeg indskærpet procedurerne herfor, og vores afdelinger er nu i gang med at gennemgå samtlige entreprise-aftaler, som vi har i virksomheden. I praksis bliver alle vores underentreprenører kontaktet med krav om at fremlægge skriftlig dokumentation for medlemskab eller tiltrædelses-overenskomst med gældende forbund, samt at både ansættelsesforhold og aflønning sker efter gældende dansk overenskomst, siger adm. direktør, CEO Anton Nørgaard, Dansk Boligbyg a/s.

Han oplyser desuden, at det nu er besluttet at indføre obligatorisk adgangskort – ID-legitimation – på den pågældende byggeplads. Det betyder, at alle på byggepladsen herefter skal bære synligt ID-kort.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Boligbyg A/S

Erhvervsbyvej 11, 2.
8700 Horsens
Danmark
Dansk Boligbyg A/S

Send til en kollega

0.156