23948sdkhjf

Luftkvaliteten har markant effekt på atleters præstationer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Fabricair A/S

At sikre det rigtige indeklima i sportsarenaer har væsentlig indvirkning på sportsudøvernes performance og brugernes generelle komfort. Korrekt luftfordeling er nøglen til at opnå en sund luftkvalitet og et behageligt indeklima.

Metabolisk varmeforøgelse er en naturlig konsekvens af at dyrke sport, uanset hvilken sportsgren du vælger. Sved og lugt fra sportsudøverne blandes med luften i rummet og øger luftfugtigheden og temperaturen – medmindre det modvirkes af en veldesignet HVAC-løsning.

Forskere har fundet en væsentlig sammenhæng mellem sportsudøvernes præstation og lufttemperaturen. I en undersøgelse af maratonløbere, der blev offentliggjort i tidsskriftet PLOS.org, fandt de, at når temperaturen steg, faldt løbernes hastighed. Et ordentligt indblæsningsdesign er derfor vigtig for at skabe de ideelle betingelser, der gør det muligt for atleter at yde deres bedste.

Indeklimaet bliver påvirket af den luft, der blæses ind. Kvaliteten af den kan forbedres ved hjælp af et forfilter, men også af luftens fordelingsmønstre. Det sidstnævnte bestemmes af indblæsningsdesignet og bør ideelt tilpasses det specifikke rum for at undgå områder med stillestående luft og varme eller kolde zoner.

Hent brochuren om sportsapplikationer her.

Det ideelle indblæsningsmønster påvirkes af mange faktorer, såsom loftshøjde, rumdimensioner og luftens formål. En sportsarena er typisk også opdelt i forskellige zoner med hver deres behov for luftfordeling, f.eks. tilskuerpladser, spillerzonen, gangarealer, omklædningsrum osv.

Sportsarenaer har typisk flere forskellige formål og rummer et varierende antal mennesker henover ugen. Daglig træning har som oftest et begrænset publikum, hvorimod events tiltrækker et stort antal mennesker. HVAC-løsningen skal fungere perfekt under alle disse forhold, og et luftfordelingssystem med en høj grad af præcision er nøglen til det.

Tekstilbaseret indblæsningsteknologi er den mest fleksible løsning på markedet. FabricAir skræddersyr luftfordelingssystemet med enestående præcision til den specifikke sportsarena under hensyntagen til formålet med anlægget og de forskellige rum, samt størrelse, dimensioner og andre nøglekrav.

At sikre et behageligt indeklima med en høj luftkvalitet er et kendetegn ved teknologien, der er opfundet af FabricAir. Med trækfri komfort udtyndes de ubehagelige lugte og fugtigheden nedbringes ved hjælp af et højt luftskifte ved lav hastighed. Dette sikrer også, at den korrekte temperaturværdi opnås.

FabricAir tekstilkanalsystemer er praktisk talt lydløse og beskadiges ikke af stød og slag fra f.eks. flyvende bolde. Luftgardiner kan bruges til at adskille zoner i det samme rum, f.eks. publikum og spillerzonen, og til facility managerens stor glæde, er systemerne praktisk talt vedligeholdelsesfrie, så længe det rigtige forfilter er installeret.

Lær mere om luftfordeling i sportsarenaer og læs en rækkes cases fra sportsapplikationer i hele verden på dk.FabricAir.com.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Fabricair A/S

Islandsvej 3
4681 Herfølge
Danmark
Fabricair A/S

Send til en kollega

0.157