23948sdkhjf

Populær certificering bliver AMU-kursus i 2020

| Medlemsnyhed | Indrykket af Altro Danmark

Håndværkere med hang til opkvalificering og faglig specialisering kan godt begynde at glæde sig til det nye år.

Både faglærte håndværkere, ufaglærte og ledige får i 2020 endnu nemmere ved at styrke de faglige kompetencer og opkvalificere sig til nye opgavetyper.

Certificeringen som installatør af Altro Whiterock™ FR vægsystemet, der blev introduceret i Danmark i 2017, udbydes nemlig i det nye år som AMU-kursus – det vil sige et kursus under arbejdsmarkedsuddannelserne.

Indlemmelsen i AMU-systemet åbner for, at man fra 2020 kan ansøge om VEU-godtgørelse og befordringstilskud for de to kursusdage. Men først og fremmest er kurset en god mulighed for virksomheder, som arbejder i gulvbranchen, for at udvide opgaveporteføljen med vægopgaver.

Brug certificering til forretningsudvikling
- Kurset giver deltagerne såvel teoretisk som praktisk viden om Altro Whiterock vægsystemet, der har været anvendt over hele Europa i mere end 30 år. Over to kursusdage bliver man certificeret Altro Whiterock FR installatør og får et uddannelsesbevis som dokumentation for, at man kan udføre væggene efter de krav og regler, der gælder.

Det fortæller nordisk salgschef hos Altro, Michael Persson. Han forklarer uddybende, at kurset har været udbudt i Danmark siden 2017 både på Sjælland og i Jylland, og næsten hver gang har der været fuldt hus:

- Mange gulvfirmaer bruger netop certificeringen som en måde at udvikle forretningen på, idet du med et installatør-certifikat i hånden har papir på også at kunne udføre vægge i fx vådrum efter de krav og regler, der gælder. På den måde er det et naturligt supplement til vådrumscertifikatet fra GVK, som er en af de eneste andre opkvalificeringsmuligheder, der findes i gulvbranchen.

FIK DU LÆST: 3F tog håndværkere på studietur til London

En ny måde at tænke på
Blandt de første i Danmark, der tog certifikat som Altro Whiterock FR installatør, er ejerne af Kims Gulvbelægning i Frederiksværk, de to brødre Thomas og Martin Boysen. Thomas Boysen fortæller om certificeringen:

- Det er jo en helt ny måde at tænke vægge på, da vi i Danmark er vant til fliser. Men vi blev tiltrukket af systemets helt særlige egenskaber og blev hurtigt enige om, at vi måtte vide mere om både det teoretiske og praktiske med henblik på at kunne udvide vores forretning.

LÆS OGSÅ: Kan infektionsrisici bygges væk?

Altro Whiterock FR vægsystemet består af slagfaste baner, der blandt andet svejses og kan termoformes, så der opnås en fuldstændigt forseglet og fugefri vægflade. Det er en fordel i alle områder med høje krav til hygiejne og nem vedligeholdelse, fx operationsstuer, kommercielle køkkener eller baderum på institutioner. Systemet er også MK-godkendt til vådrum i Danmark og kan blandt andet opleves på Cookery i Odense, der er et kombineret kulinarisk showroom og videncenter.

- Vi fik enormt meget ud af at deltage i de to kursusdage. Instruktørerne var gode til at give os teoretisk viden med i bagagen, og efterfølgende prøvede vi det hele af i praksis med god supervision. Det overraskede mig meget, at teknikkerne ikke var sværere, end de er. Alt i alt er produktet utrolig let at arbejde med, slutter Thomas Boysen af.

LÆS OGSÅ: Vægge - sådan perfektionerer du kunsten

Tilmelding til certificeringen som installatør af Altro Whiterock FR vægsystemet bliver i det nye år tilgængelig på: https://www.amukurs.dk/

Fakta om AMU:
AMU står for arbejdsmarkedsuddannelser og er efteruddannelse til faglærte og ufaglærte medarbejdere fra private og offentlige virksomheder. Ledige og selvstændige har også mulighed for at tage et AMU-kursus.

AMU-kurser er korte kursusforløb, som man kan tage enkeltvis eller sætte sammen efter behov. På den måde kan de passes ind i et arbejdsforløb. Man kan for eksempel sammensætte et kursusforløb ved at kombinere teknisk faglige kurser med kurser inden for arbejdsorganisering.

Alle kurser er kompetencegivende og har til formål at dække ufaglærtes og faglærtes behov for kompetencer, der er efterspurgt på arbejdsmarkedet.

Nogle AMU-kurser giver merit til erhvervsuddannelserne, og man kan få lavet en vurdering af sine kompetencer, så man sammen med skolen kan få sammensat et tilpasset uddannelsesforløb.

(Kilde: amukurs.dk)

Medlemsnyhed

Indrykket af
Altro Danmark

Altro Nordic AB
Box 9055
Flintyxegatan 4
200 39 Malmö
Sverige
Altro Danmark

Send til en kollega

0.125