23948sdkhjf
Del siden
Annonce

5 key takeaways fra Industri & Design Forum 2019

Gik du glip af Industri & Design Forum 2019, som blev afholdt i starten af november? Vi har samlet de vigtigste key takeaways til dig her; læringer som din virksomhed med fordel kan omfavne for at sætte sig på fremtiden.

1. Der er kun en vej, og det er fremad: 3 gode råd til at digitalisere din virksomhed

Digitalisering skaber rum for innovation; og det er i dette kapløb at fårene skilles for bukkene. Vinderne er dem, der formår at tilpasse sig udviklingen, og som kontinuerligt revolutionerer deres forretning og tager ny teknologi til sig. Men hvordan kommer din virksomhed i gang med at skabe en digital transformation?

Vi har tre gode råd til dig:

  1. Start i det små og identificér jeres digitaliseringspotentiale ved at tage et nøje kig på jeres mest væsentlige processer. Det giver jer også mulighed for at italesætte, hvor I oplever de største udfordringer og dermed også hvor, I kan høste de lavthængende frugter ved at digitalisere. 
  2. Beskriv jeres formål med at digitalisere og hvilke systemer, der kan understøtte denne målsætning og de processer, som I ønsker at digitalisere. Undgå ø-løsninger og tag højde for, at integrationen mellem jeres systemer skal sikres. 
  3. Få ledelses opbakning og involvér de rigtige medarbejdere – det vil sige dem, som skal anvende løsningerne i praksis. De kender trods alt behovet bedst.

I NTI tilbyder vi en lang række innovative software-produkter – fra idé og design til færdigt produkt – og vi kan rådgive og inspirere din virksomhed til de mest fremtidssikrede og holdbare løsninger. Vil du have indblik i dine mange muligheder? Så se mere her.

2. Lad dig inspirere: 3 virksomheder der formår at omstille sig

Der er mange fordele ved at digitalisere: tidsbesparelser, reducerede omkostninger, effektive arbejdsgange, workflows og et optimeret produkt. På Industri & Design Forum præsenterede vi konkrete eksempler på de resultater, som tre virksomheder har opnået ved at tage ny teknologi til sig:

  1. Digitalisering og kunstig intelligens vil forandre måden, vi driver virksomhed på.” Sådan lød et af budskaberne fra Erick Thürmer. Erick har selv rustet Thürmer Tools til fremtiden og har disrupted sin oldefars traditionsrige værktøjsvirksomhed og skabt en succesfuld digital forretning inden for 3D-print. I hans oplæg uddybede han vigtigheden af at tænke i nye metoder til produktion og have de rette digitale redskaber for at skabe en succesfuld forretning.
  2. Kvadrat Soft Cells skaber specialtilpassede, højkvalitets akustiske paneler. Ved hjælp af Autodesk Inventor og konfigurering har de formået at generere komplekse produktionstegninger af høj kvalitet med mange variationsmuligheder og dele fem gange hurtigere end tidligere.
  3. Danfoss Fire Safety A/S, som er global markedsleder inden for brandsikkerhed og bekæmpelse, er gået fra at være et traditionelt projekthus med manuelle arbejdsgange og faldende indtjening til at foretage en digital turnaround i forhold til produktudvikling med fokus på at skabe innovative og kundetilpassede løsninger. Bl.a. har de implementeret en automatiseret løsning, som har nedsat tidsforbruget på at levere tilbud fra en uge til 24 timer.

Vil du gerne se flere eksempler på virksomheder, de har taget digitaliseringen til sig? Du finder en lang række spændende cases, du kan hente inspiration fra her.

3. Scanning åbner op for uanede muligheder

I dag kan teknologi understøtte din virksomhed på mange områder og sikre, at I altid arbejder ud fra et samlet datagrundlag, opdaterede CAD-modeller og 3D-dokumentation. Et eksempel er 3D-laserscanning, som også var et fokusområde med stor interesse på Industri & Design Forum. Med 3D-laserscanning får du 3D-modeller af eksisterende anlæg, maskiner, produktionslinjer eller af tanke, rør og elinstallationer, som du ved hjælp af FARO-software kan benytte direkte i AutoCAD og AutoCAD Plant og Revit.

3D-laserscanning er med til at sikre et problemfrit forløb, når din virksomhed fx skal:

  • Installere nye maskiner
  • Udskifte enheder og komponenter i produktionen
  • Dokumentere alle enheder i et procesanlæg
  • Foretage kvalitetskontrol

Vil du vide mere om 3D-laserscanning? Så find inspiration i artiklen her, som uddyber, hvordan 3D-laserscanning konkret virker og alle de fordele, du kan opnå ved at benytte ved 3D-laserscanning.

4. Vigtigheden af at sætte fokus på data og processer

Data, processer og systemer. Tre kerneord, der også var på dagsordenen på Industri & Design Forum. For i dag er mange virksomheder stadig præget af siloopdelte afdelinger og afbrudte processer, da Excel, Word og mail stadig er de foretrukne værktøjer til at dele viden og data. Det betyder, at information ikke bliver opdateret synkront – og samtidig skal gøres manuelt. Og det er et problem: For kun ved at dyrke, dele og bruge data på tværs, skaber vi det optimale grundlag for udvikling.   

Men hvordan synliggør og ajourfører vi data og procestilgange på tværs af afdelinger? Det gør du ved at sikre dig, at din virksomheds forskellige systemer og programmer er forbundet i afstemte systemsnitflader. For data skal ikke håndbæres, når systemerne er digitalt forbundet – det sker automatisk. Og når du formår at binde produktdata sammen i en samlet procestilgang med forskellige discipliner, har du overblik over alt – fra produktoverblik og håndtering til status på salg, produktgodkendelser, produktcertificeringer, kundefeedback og meget mere. 

Der findes effektive løsninger, der integrerer både viden, data og processer i et samlet system. Vil du vide mere? Så læs mere om Fusion LifeCycle her.

5: Generative design: Fremtidens måde at arbejde på

Software kan i dag understøtte dig i idéfasen og udmønte sig i bedre og mere bæredygtige designs, og endda udforske mulige løsninger, du støder på i designfasen. Generative design er et emne, der i stor stil prægede agendaen på Industri & Design Forum. Og af god grund. For potentialet er stort og vil vinde indpas de næste par år.

Med generative design kan du automatisere en række designprocesser og på blot få minutter udforske millioner af løsninger for at finde de bedste og mest optimale designs. Helt konkret vil det betyde, at du har mulighed for at automatisere det tidskrævende arbejde, der ligger i designfasen og derved optimere på produktet og arbejde mere performance-orienteret. For ved at lade softwaren komme med forslag til produktet, herunder konstruktion og funktionalitet, vil du efterfølgende blive foreslået en række muligheder, som alle er optimeret i forhold til vægt, pris, stabilitet osv. Herefter kan du udvælge de bedste designs og selv videreudvikle på dem efter behov.

Vil du vide mere om generative design? Så kan du finde inspiration i vores Make-platform, hvor du får en samlet digital platform, som binder dine løsninger sammen inden for design, simulering, værktøjsfremstilling og emneproduktion.

Er du klar til Industri & Design Forum 2020?

De 5 key takeaways ovenfor er alle læringer, din virksomhed med fordel kan tage med i jeres overvejelser for at skabe fremtiden; en fremtid som vil kræve, at vi tænker i nye metoder fra design til produktion, og som indbefatter, at vi har de rette digitale redskaber for at skabe en succesfuld forretning.

Sæt allerede kryds i kalenderen nu til næste års Industri & Design Forum, som i 2020 afholdes d. 3. november i Roskilde og d. 4. november i Horsens.  

NTI A/S
Lejrvej 15
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12252528
P nummer: 1009002266

Kontaktperson

HN
Helene Nordenskov
hn@nti.dk

Send til en kollega

0.072