23948sdkhjf

Moderne ståltag på præmieret Aalborg-projekt

| Medlemsnyhed | Indrykket af AB Byggeprofiler A/S

I 2015 blev første spadestik til en omfattende renovering taget. Grønnegården, der hører til i Hasseris Boligforening, skulle fremtidssikres og udvikles. Her fik AB Byggeprofiler en rolle at spille på toppen af hele projektet.

Projektet omfattede blandt andet renovering af bygningernes klimaskærm med nye isolerede facadeelementer, vinduer, døre, trapper, altaner og nyt ståltag fra AB Byggeprofiler. Før projektets start var de 447 boliger nedslidte og uinspirerende. Det blev der dog lavet om på, og resultatet endte med at blive hædret med Arkitekturprisen ved Arkitekturens dag i Aalborg Kommune i 2018.

God håndtering og godt samarbejde
Da leverandør- og materialevalg var på plads, gik byggeledere og håndværkere i gang. Her var byggeleder Jesper Bach fra Toppenberg H.O.K i blandt. Med ansvaret for projektets tagdækning betød et godt samarbejde med AB Byggeprofiler alt. Det startede godt, og Jesper Bach husker stadig AB Byggeprofilers store viden og tunge rygsæk af erfaringer og kompetencer med det samme:

- De er inde over mange detaljer med gode råd og ekspertise som eksempelvis udluftning og ventilation. De har virkelig styr på deres fag og det, de laver. Allerede tidligt i forløbet havde de løsninger klar på forskellige udfordringer, som vi gennemgik med rådgiveren og arkitekten. De var på banen fra starten, lyder det fra Jesper Bach, byggeleder hos Toppenberg H.O.K.

Med et godt førstehåndsindtryk på plads, handlede det om at levere varen og leve op til forventningerne. Det lykkedes også for AB Byggeprofiler, der imponerede Jesper Bach med god håndtering igennem hele projektet:

- Når først materialerne er bestilt, så bliver de leveret hurtigt og til tiden. Der manglede ikke noget, og der var ingen fejl på det. Det var lige til at gå i gang for os, fortæller Jesper Bach og fortsætter:

- Manglede vi noget ekstra inddækning, eller fik vi ødelagt noget, så blev det løst med det samme, og vi havde ekstra materialer i løbet af få dage. Jeg var rigtig tilfreds med håndteringen.

Klar til endnu et samarbejde
Efter flere års arbejde på byggepladsen stod det store renoveringsprojektet på Grønnegården færdig i efteråret 2018. I denne forbindelse fik projektet en del omtale i lokale og brancheorienterede medier. Her blev resultatet rost til skyerne. Hos Jesper Bach var responsen mere afdæmpet – men det er godt nyt i hans branche:

- Der har ikke været meget respons til mig. Men intet nyt er som regel godt nyt med den her slags. Projektet har stået færdigt i lidt over et år, og der har stadig ikke vist sig problemer med taget. Så det er jo lige, som det skal være, siger Jesper Bach med et smil og tilføjer afsluttende:

- Jeg tror også snart, at vi skal i gang på en ny adresse. Og står det til mig, vælger vi gerne AB Byggeprofiler igen, slutter Jesper Bach, byggeleder hos Toppenberg H.O.K.

Anerkendt med attraktiv pris
I forbindelse med Arkitekturprisen kom der også en begrundelse fra dommerkomiteen, som fremhæver det store fokus på gode materialer:

Grønnegården har gennemgået en total renovering og fremstår i dag som et yderst vellykket nyt boligkvarter. Brugen af gedigne og smukke materialer løfter de eksisterende bygningers udtryk. I samspillet mellem boligerne og landskabsrummene er der opnået en flot og brugbar helhed som er inspirerende for voksne og børn. Den vellykkede renovering viser, hvor betydningsfuldt det er at få skabt gode arkitektoniske rammer for livet i og mellem husene.

Resultatet af de moderne lejeboliger er imponerende og ikke mindst bæredygtigt. Der er tale om topmoderne byggeri, der oser af underspillet kvalitet – men som kan lejes til helt almindelige lejebolig-priser.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
AB Byggeprofiler A/S

Virkelyst 11
9400 Nørresundby
Danmark
AB Byggeprofiler A/S

Billeder & videoer

Plannja Trend klikfals. AB ByggeprofilerPlannja Trend klikfals. AB ByggeprofilerPlannja Trend klikfals. AB Byggeprofiler

Send til en kollega

0.125