23948sdkhjf

Danmarks største by- og byggeinstitut ser dagens lys

| Medlemsnyhed | Indrykket af BUILD, Aalborg Universitet

Statens Byggeforskningsinstitut fusionerer med Institut for Byggeri og Anlæg pr. 1. januar 2020 og bliver til Institut for Byggeri, By og Miljø (Build).

Den 1. januar 2020 fusionerer Institut for Byggeri og Anlæg og Statens Byggeforskningsinstitut på Aalborg Universitet (AAU) og bliver derved Danmarks største institut inden for byggeri og det byggede miljø. Navnet på det nye institut er Institut for Byggeri, By og Miljø, som i det daglige vil blive omtalt Build.

Målet med at fusionere de to institutter er i højere grad at trække på styrkerne i at kombinere kompetencerne fra det ingeniørfaglige og tekniske i bygge- og anlægsfeltet med kompetencer inden for bymiljø, boligforhold og sociologi.

Blandt de højaktuelle emner, som instituttet kommer til at beskæftige sig med, er bæredygtighed og digitalisering i byggeriet, klimaforandringer og stigende urbanisering. Emnerne er allerede i dag en del af forskningsporteføljen, men med udsigten til et øget samspil på tværs af forskningsenhederne er forventningerne til fremtidens forskningsresultater høje.

Ny institutleder er fundet
I forbindelse med den kommende fusion er der også ansat en ny institutleder; Lars Pico Geerdsen tiltræder rollen pr. 1. januar 2020. Han kommer fra en stilling som direktør for Kraks Fonds Byforskning, hvor han siden 2011 har stået i spidsen for fondens forskningsaktiviteter.

Når fusionen bliver en realitet den 1. januar, nedlægges de to nuværende institutnavne. SBi-navnet vil dog bestå som et brand, som fortsat vil blive brugt i for eksempel SBi-anvisninger.

For at markere det nye instituts begyndelse vil der bliver afholdt receptioner i både Aalborg og København i begyndelsen af det nye år.

Læs hele nyheden på https://www.sbi.aau.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
BUILD, Aalborg Universitet

A.C. Meyers Vænge 15
2450 København SV
Danmark
BUILD, Aalborg Universitet

Send til en kollega

0.11