23948sdkhjf

Facadeskifer giver nyt liv til Gråsten Plejecenter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Cembrit A/S

Byggematerialeleverandøren Cembrit leveret knap 1.300 kvadratmeter facadeskifer, der har sat et markant præg på den nye tilbygnings fremtræden.

Gråsten Plejecenter er i fuld gang med et omfattende renoverings- og tilbygningsprojekt, der blandt andet indebærer 20 nye lejligheder. I den forbindelse har byggematerialeleverandøren Cembrit leveret knap 1.300 kvadratmeter facadeskifer, der har sat et markant præg på den nye tilbygnings fremtræden.

Der er behov for flere ældreboliger i Sønderborg Kommune, hvor ventelisterne stiger og stiger, og på Gråsten Plejecenter er man derfor i fuld gang med en tilbygning med 20 lejligheder. Derudover er man også i gang med en omfattende renovering af 28 eksisterende lejligheder, der skal gøre plejecenteret mere tidssvarende. I forbindelse med projektet har man valgt at beklæde tilbygningerne med byggematerialeleverandøren Cembrits sortblå facadeskifer, som kun brydes af sektioner med trælister.

- Det er meget vigtigt for os, at plejecenteret ser præsentabelt ud. Det sætter vi en stor ære i, og her er de udvendige facader jo et væsentligt element. Da vi først så arkitekttegningerne, var vi lidt skeptiske ved udsigten til, at de oprindelige røde murstensbygninger skulle stå side om side med moderne sorte facadeplader. Men nu hvor facaderne står klar, kan vi jo se, at det ser rigtig flot og velintegreret ud, siger Bente Kaehne, der er centerleder på Gråsten Plejecenter, og fortsætter:

- Derudover har det været vigtigt for os at få en robust facade, der er nem at vedligeholde. Den skal jo gerne blive ved med at være pæn i rigtig mange år frem – også i et naturområde som her, hvor vi er tæt på vand og skov og derfor også er særligt udsatte i forhold til naturens påvirkninger.

Bygningerne danner tilsammen en viftestruktur med tre bygninger, hvor tilbygningen med facadeskifer indgår som en naturlig del af det bestående byggeri. Rundt om plejecenteret er der desuden udendørsarealer med gårdhaver og små stisystemer i niveau med landskabet.

Næsten vedligeholdelsesfrit
Ifølge Søren Beier, der er salgskonsulent hos Cembrit, bringer facadeskifer i fibercement en række fordele med sig:

- Facadepladerne er ikke alene stilrene. De er fremstillet i fibercement, som er et robust materiale, der næsten er vedligeholdelsesfrit og ikke mindst yderst modstandsdygtigt over for vejrpåvirkninger. Det er med til at sikre en facade med lang levetid selv under hårde vejpåvirkninger. Pladerne kræver desuden ikke forboring, og de er hurtige og nemme at montere, siger Søren Beier.

Udover facadepladerne har Cembrit også bidraget til facaden med vindspærrepladen Cembrit Windstopper Basic, som er monteret bag facadeskiferen, og Cembrit Windstopper Extreme i antracitgrå, som er placeret bagved trælisterne. De stærke vindspærreløsninger er med til at holde konstruktionen tør og tæt i al slags vejr.

Gråsten Plejecenter er oprindeligt opført i 1985 og har løbende gennemgået større om- og tilbygninger. Det nuværende projekt blev påbegyndt i september 2017, hvor facadepladerne blev leveret, og hele projektet inklusiv både tilbygning og renovering ventes at stå klar til officiel indvielse i sommeren 2020.

Faktaboks:

  • Leverandør: Cembrit
  • Produkt: 1.267 kvadratmeter Cembrit Facadeskifer i sortblå (4x600x300 mm)
  • Yderligere produkter: Cembrit Windstopper Basic og Cembrit Windstopper Extreme
  • Bygherre: Sønderborg Kommune
  • Totalrådgiver: A78 arkitekter
  • Underrådgivere: RUBOW arkitekter og Regnbuen-Kontur arkitekter
  • Entreprenører: HM Byg Tømrer- og Snedkerforretning og Tømrermester Kim Hansen fra Avnbøl Tømrer & Snedkerforretning
  • Underentreprenør: DK Blik

Medlemsnyhed

Indrykket af
Cembrit A/S

Gasværksvej 24, 1. sal
9000 Aalborg
9100 Aalborg
Danmark
Cembrit A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.116