23948sdkhjf

Contiga A/S satser på innovation og kompetenceudvikling

| Medlemsnyhed | Indrykket af Contiga Tinglev A/S

Hos Contiga A/S, den store producent af betonelementer i Tinglev, ser man fremad og er i fuld gang med at optimere virksomheden.

Hos Contiga A/S, den store producent af betonelementer i Tinglev, ser man fremad og er i fuld gang med at optimere virksomheden. Det gælder bl.a. brug af digital 3D-modellering, lancering af nye produkter og en udvidelse af kapaciteten, så man også fremover kan klare efterspørgslen.

På Mads Clausens Vej i Tinglev har Contiga A/S ikke mindre end 35.000 kvm produktion under tag. Det er Nordens største fabrik inden for betonelementer, arbejdsplads for omkring 450 medarbejdere og en virksomhed, der har vendt udviklingen: I 2018 omsatte Contiga A/S for næsten 600 millioner kroner og leverede et stabilt overskud på over 50 millioner før skat.


– Vi investerer i kapacitet, udvikling, innovation og sikkerhed, så vi kan være den bedst mulige partner for vores kunder, siger adm. direktør Karsten Rewitz fra Contiga A/S. Vi skubber også på den teknologiske udvikling, så vi med 3D-modellering og digital integration kan sikre processen fra den første kontakt til montage på byggepladsen.


Et brand i god og stabil fremgang
– Contiga-brandet er styrket de senere år, fortæller salgschef Teis Hedemand. Vi har bevæget os op igennem hierarkiet og er nu i top 3 på det danske marked. Ordrebogen er godt fyldt resten af året, men jeg vil understrege, at der stadig er plads til opgaver i 2019, og at ingen kunder lades i stikken.


Samarbejdet med kunderne er ændret fra kortsigtet handel til langvarige relationer. Filosofien er, at dem, vi samarbejder med og har gode relationer til, dem arbejder vi også for, når markedet falder, siger Hedemand, der slår fast, at Contiga koncentrerer sig om det danske marked.


Virksomheden er kendt som leverandør af grå betonelementer, men fremover er målet at kunne levere den fulde pakke inklusive trapper og sandwichelementer. Desuden arbejder virksomheden målrettet på at skabe fuld digital integration med kunderne.


– Vi arbejder benhårdt med de fysiske produkter og den digitale integration, så vores kunder kan reducere antallet af leverandører og forenkle byggeprocessen, fastslår salgschefen.


Større sikkerhed for alle parter
Hver uge forlader omkring 300 lastvogne Contiga for at levere betonelementer til byggepladser. Virksomheden har udvidet produktionen og investeret i ny teknologi, så produktiviteten er markant forbedret. I dag kan Contiga producere næsten 25.000 kvm. huldæk og vægge om ugen.


– For et par år siden investerede vi i et robotsvejseanlæg, og det har både øget produktiviteten og reduceret spildet til et minimum. Også anskaffelsen af nye produktionsborde har været med til at øge kapaciteten, der næsten er fordoblet på få år, fortæller fabrikschef Ole Refshauge.


Der er 350 medarbejdere i produktionen – en stigning på omkring tyve ansatte over de seneste år, men langt den største stigning i produktionen er sket gennem effektiviseringer og kvalitetsstyring i henhold til ISO 9001.
ISO-certificeringen bidrager til, at viden bliver samlet op og anvendt til løbende forbedringer. Det er et tiltag, der peger fremad.


Indførelsen af temperaturovervågning af hærdningen forbedrer også både kvalitet og produktivitet. Overvågning sker via skyen, og alle data er tilgængelige via en app og på skærme i produktionen. Data om hærdningen gemmes i denne avancerede løsning.


Satser digitalt – for kundernes skyld
En fokuseret satsning på digitalisering betyder, at Contiga kan modtage næsten alle former for 3D-tegninger og kan tilbyde kunderne fuld digital integration. Kodeordet er BIM, Bygnings Informations Modellering, en integreret metode til at digitalisere byggeprocessen.Målet er en 100 procent digitalisering fra den første kontakt, til elementet er monteret ude hos kunden.


Henrik Jacobsen som er chef for projekt/teknisk afdeling med 50 medarbejdere, en fordobling på fire år. De arbejder med projektledelse, produktionsforberedelse og integration af kundernes tegninger. 30 medarbejdere sidder på fabrikken i Tinglev, mens en ny afdeling i Vejle beskæftiger 20. Afdelingen i Vejle blev etableret i forbindelse med starten på BIM-projektet og har været en god investering.


- Det knækkede kurven med at tiltrække ingeniører, designere og byggeteknikere, siger Henrik Jakobsen. Vi er blevet en meget attraktiv arbejdsplads, fordi de unge medarbejdere kan få lov til at arbejde med den seneste teknologi og hurtigt kan se resultatet af deres arbejde.

Contiga tænker cirkulært og bæredygtigt
Ifølge Contiga er bæredygtighed nødvendig for fremtidens byggeri. Derfor ser virksomheden det som en naturlig ting at deltage i arbejdet med at opstille fælles målsætninger og rammer for mere genbrug af beton og smartere konstruktioner, hvor der bruges mindre beton.


– Vi ser klart, at byggebranchen har et ønske om at blive bæredygtige. Vi deltager, såvel i Heidelberg- som i brancheregi, målrettet i denne udvikling, siger administrerende direktør Karsten Rewitz.

FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling har også betydning for den innovative virksomhed. En af ambitionerne er, at de fra 2021 udelukkende vil anvende genbrugsvand og overfladevand, i form af regnvand, i produktionen af betonelementer.


Derudover tilstræber man hos Contiga også en organisationsmæssig og samfundsrelevant ansvarlighed. Virksomheden har ansatte fra mange lande, men med sin organisation er Contiga med til at nedbryde skel mellem oprindelse, etnicitet og sprog i medarbejderstaben. 60 procent af medarbejderne er fra Tyskland.


– Derudover har vi sat målrettet ind mod arbejdsulykker på fabrikken. Det er lykkedes os at reducere ulykker og farlige situationer til en tredjedel af det tidligere niveau, og jeg er sikker på, at vi kommer endnu længere ned, fastslår Karsten Rewitz.

Organisk vækst – komplet sortiment
Tidligere på året blev Heidelberg Cement Group AG eneaktionær i Contiga. Contiga A/S indgår i koncernens NPG-division, som ejer 21 betonelementfabrikker i seks lande.


– Vi har en ambitiøs ejer, der gerne ser, at vi vokser såvel gennem opkøb som organisk, siger administrerende direktør Karsten Rewitz. Om to år er vi en komplet leverandør af alle betonelementer, som anvendes i enhver form for råhus, og det har betydning for, hvor vi ser os selv henne til den tid.


Omsætningsmæssigt fortæller direktøren, at ambitionen om 2-3 år er 750 mio. kroner, men allervigtigst er de langvarige relationer med kunderne, hvor der er plads til tillid og respekt, for det er fundamentet for et godt projektforløb. Alt for meget går op i langvarige tvister inden for branchen, mener Karsten Rewitz, som afslutningsvis opfordrer til at fremme et transparent og respektfuldt samarbejde, hvor alle bidrager til at spare forsinkelser og fordyrelser.

            Om Contiga A/S Danmark:

 • Etableret i 1981 og ejes idag af HeidelbergCementGroup koncern. Contiga A/S er ikke kun en
  af Danmarks førende producenter af præfabrikerede betonelementer men også en totalleverandør af rådgivning, tegning, statik, produktion og montage.
 • Produktgrupper:
  Let- og betonvægge, huldæk, søjler og bjælker, altanplader, TT og RTP elementer, trapper og
  sandwichelementer
 • Produktionskapacitet om ugen:
  25.000 m² vægelementer og huldæk, 400-600 m bjælker, 400-600 m søjler
 • Leverance af betonelmenter til: Bolig, offentligt, erhvers- og industribyggerier, p-huse,
  haller og fabrikker i Danmark og Tyskland.

På billedet ses Contiga A/S ledelse: Fra venstre, anden række: Salgschef Teis Hedemand, Adm. direktør Karsten Rewitz, Projekt- og konstruktionschef Henrik Jacobsen, Fabrikschef Ole Refshauge. Arkiv: Contiga A/S, 2019


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Contiga Tinglev A/S

Mads Clausens Vej 58
6360 Tinglev
Danmark
Contiga Tinglev A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.141