23948sdkhjf

Bæredygtighed er ikke bare tykke vægge og tang på taget

| Medlemsnyhed | Indrykket af Fischer Danmark A/S

Det er en relativt omfattende og dokumentationstung proces at lade sit byggeri certificere, da bæredygtighed er en noget mere kompleks størrelse end tykke vægge og tang på taget.

Foto: Adam Mørk. EY’s hovedkvarter, København. Arkitekt: 3XN. Certificering: DGNB Guld.

Det er da også langtfra alle byggerier, der har en bæredygtig certificering. Det er noget, som bygherren vælger til, og en bygning kan være lige så bæredygtig uden certificering som en med certificering.

”Den store forskel er, at du med en certificering har fået dit byggeri vurderet af en tredjepart. Bæredygtigheden er ikke noget, du som bygherre selv påstår. Det er dokumenteret, og det er mere troværdigt,” siger Casper Østergaard Christensen, arkitekt M.Arch og DGNB konsulent, GXN. Han har været projektleder på ”Guide to Sustainable Certifications” – en analyse af ti forskellige certificeringer udarbejdet i samarbejde med SBi.

”Et certificeret byggeri er også mere værd i kroner og ører – hvilket er en fordel, hvis det skal sælges videre – end et uden certificering, selvom det er ligeså bæredygtigt. Certificeringen forankrer så at sige bygningens værdi. Derudover er en certificering også en kvalitetssikring og en bevidstgørende proces. Den kan være med til modvirke mange fejl og mangler, fordi man tænker sig ekstra om i byggeprocessen. På denne måde kan man få et byggeri af en højere kvalitet, uden at det nødvendigvis bliver dyrere, men forhåbentlig kan man spare penge ved at undgå udbedringer og byggeskader.”

Læs hele vores artikel ”Bæredygtighed er ikke bare tykke vægge og tang på taget” i Fischers Vidensbank.

Fischers egenproducerede screens er evalueret i forhold til DGNB, BREEAM og LEED. Vi kan dermed dokumentere, hvor mange point et solafskærmningsprodukt bidrager med til et bæredygtigt byggeri. Læs mere her 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Fischer Danmark A/S

Holmstrupgaardvej 4
8220 Brabrand
Danmark
Fischer Danmark A/S

Send til en kollega

0.137