23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Juul | Frost Arkitekter får special mention ved Landezine International Landscape Award

"Køge Kyst stiller et spørgsmål om, hvordan man designer boligområder på stranden. Designet bringer sand og græsser til bygningernes dørtrin og tilbyder en fascinerende og unik oplevelse", skriver juryen i deres bedømmelse af projektet.

STRANDENGENS ATMOSFÆRE
Juul | Frost Arkitekters landskab i boligbebyggelsen Køge Kyst er shortlisted til Landezine International Landscape Award i kategorien ’ Residential Housing’.
 
Landskabet i Køge Kyst bringer beboerne tæt på den lokale natur med et gårdrum, hvor beboerne kan nyde strandengens flora, lyden af havbrisen og følelsen af sand under fødderne - Her træder beboerne direkte ud i strandengen fra deres terrasser. Det åbne gårdrum spejler det store landskabs træk og forvandler det til en intim ramme om det gode naboskab og daglig social interaktion mellem beboerne.

ET SOCIALT SENSITIVT LANDSKAB
Landskabet i Køge Kyst er et paradigmatisk eksempel på Juul | Frost Arkitekters tværfaglige tilgang, hvor boligbyggeri og landskab designes i én integreret løsning, der altid stiller skarpt på det sociale liv i bebyggelsen.
 
I Køge Kyst er landskabet udformet med vægt på det daglige møde mellem beboerne og besøgende fra byen. En rand af høje græsser mellem terrasser og det fælles rum markerer overgangen mellem privat og semi-offentligt. Tre åbninger til gårdrummet inviterer besøgende fra området indenfor, men åbner også bebyggelsen mod vandet og understreger fortsættelsen mellem gård og strandeng. Gennem det store kig til eng og hav “låner” gårdrummet fra det store landskab. En udsigt, der kan nydes fra den skulpturelle sidde-trappe, der forbinder gård og promenade.
 

JUUL FROST ARKITEKTER A/S
Refshalevej 147, st. th
1432 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31515335
P nummer: 1014530734

Kontaktperson

MMA
Mads Møller Angelsø
Kommunikation og presse
+45 32 95 95 78 ma@juulfrost.dk

Send til en kollega

0.078