23948sdkhjf

Overholdes de gældende regler for støjniveauet på din arbejdsplads?

| Medlemsnyhed | Indrykket af AVS Danmark ApS

I Europa er støj på arbejdspladsen reguleret af EU, mens det i USA er reguleret af OSHA.

Grænseværdien for støj
EU har lavet et direktiv, der omhandler “eksponering for erhvervsmæssig støj”, der angiver regler for, hvilken støj der kan tillades på arbejdspladsen. Her defineres grænseværdien som 87 dB(A) på en otte timers dag.

I Danmark tillades 85 dB(A) på en otte timers dag og en udsvingsrate på 3 dB(A). En udsvingsrate på 3 dB(A) betyder, at hvis lydniveauet stiger med 3 dB(A), er den tid, en person kan blive udsat for støjen, halveret.

I henhold til EU-direktivet skal arbejdspladsen opfylde kravet om det lavest mulige støjniveau i lyset af teknologiske fremskridt og mulighederne for at styre støj, især af lydkilden.

Hvis de angivne retningslinjer overskrides skal:

 • årsagen undersøges
 • der formuleres og implementeres en tidsplan for en handlingsplan
 • medarbejdere have tilstrækkelig information om de overskredne niveauer og de trufne foranstaltninger
 • medarbejderne oplyses om risikoen for høretab, som eksponeringen kan medføre samt forpligtelsen til at bære høreværn.
 • maskiner og teknisk udstyr udformes ud fra den seneste tekniske udvikling for at reducere støj


Det er derfor vigtigt at overvåge den teknologiske udvikling med hensyn til støjkontrol. Støjreduktion direkte ved støjkilden er generelt den mest effektive og økonomiske løsning.

Mange arbejdspladser er i dag alt for støjende
Støj og høje lydniveauer kan forårsage høretab og tinnitus blandt medarbejderne. Høretab kan ikke helbredes, og de mennesker, der bliver ramt, skal leve med konsekvenserne i resten af deres liv. Støj er ofte anerkendt som et af vores største arbejdsmiljøproblemer. Man siger normalt, at støj påvirker os på tre måder:

 • Psykologisk
  Støj kan ofte opfattes som psykisk udmattende og distraherende. Dette påvirker medarbejderen negativt og kan også nedsætte arbejdskapaciteten og ydeevnen.
 • Maskering
  Støj kan også maskere andre lyde, hvilket gør det sværere for medarbejderen at opfatte andre lyde, som for eksempel advarselssignaler. Dette vil øge risikoen for arbejdsskader.
 • Fysisk
  En person, der udsættes for kraftig støj gentagne gange, vil ikke kun risikere høreskader og tinnitus, men støj kan også påvirke kroppen på andre måder. Støj kan for eksempel øge blodtrykket, ændre vejrtrækningen og ændre mavesyreproduktionen. Dette vil have en negativ indvirkning på blodcirkulationen, søvn og fordøjelse, som kan føre til hovedpine, sygdom, spændinger og både fysisk og psykologisk træthed. Alle disse symptomer kan føre til nedsat opmærksomhed.


I dansk industri er brugen af trykluft en medvirkende faktor til støj
Og mange tror fejlagtigt at et højt støjniveau er nødvendigt for at op en god blæsekraft. Dette er ikke korrekt, teknologien er i dag så langt, at man kan designe dyser, der skaber mindst mulig turbulens. Dette betyder, at støjniveauet kan reduceres med hele 50%.

Kampagne på den støjsvage Pro One blæsepistol
Vores kampagne på Pro One, hvor du kan spare 40% (360 kr.) løber til 20. juni.

Læs mere om alle fordelene og bestil Pro One til kampagnepris her

Ved brug af Pro One

 • sænkes lydniveauet med 69%
 • minimeres risikoen for arbejdsulykker
 • spares 53% af energiforbruget

Medlemsnyhed

Indrykket af
AVS Danmark ApS

Skelvej 18
2640 Hedehusene
Danmark
AVS Danmark ApS

Send til en kollega

0.14