23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Renovering skal mindske unødvendig støj i Farum Midtpunkt

Nye terrændæk og klinker skal gøre op med den larm, som i årtier har plaget beboerne i det almene boligbyggeri Farum Midtpunkt.

Skramlende indkøbsvogne, støjende palleløftere og trampende naboer.

I årevis har larm og støj fra fællesarealerne i Farum Midtpunkt generet beboerne i det store boligkompleks i Furesø Kommune.

Nu er det heldigvis snart slut, for Skou Gruppen er i fuld gang med renoveringen af byggeriets 18.500 kvadratmeter gangstrøg. Udover at gøre gangstrøgene lysere og mere indbydende har projektet til formål at skabe en bedre akustik.     

”Renoveringen får en kæmpe, positiv betydning for beboerne. Lige nu har de store problemer med larm, når de er indenfor i deres lejligheder, men det bliver meget bedre, når vi er færdige med at renovere,” fortæller Claus Willumsen, der er Skou Gruppens leder på projektet.

Lydisolerende terræn og nye klinker
Skou Gruppen er storentreprenør på renoveringsprojektet, og vi har blandt andet til opgave at lægge nye klinker på de fælles gangarealer.

”Vi fjerner de nuværende betonfliser, suger al gruset væk og lægger lydisolerende isolering, så der ikke kommer så meget rumklang. Så lægger vi et nyt pudslag og helt nye klinker,” forklarer Claus Willumsen.

Han fortæller, at der ikke kan være blevet taget meget hensyn til støj fra fællesarealerne, da byggeriet blev opført i begyndelsen af 1970’erne, og at larmen derfor må have generet beboerne allerede dengang:

”De må have opdaget larmen ligeså snart, at de flyttede ind,” lyder det fra byggelederen, der forklarer, at byggeriet er opført uden nogen form for lydisolerende terræn eller lofter.

Farum Midtpunkt har siden dets opførelse været kendt som et eksperimenterende montagebyggeri, og er i dag berømt for sin modernistisk inspirerede terrassehus-arkitektur.

Logistikudfordringer løses med god kommunikation
På byggepladsen er det dog ikke larm, der er Skou Gruppens største udfordring. Det er derimod logistikken:

”Logistikken er vores helt store udfordring. Det er rigtig store mængder fliser, grus og beton, som vi skal bruge. Først skal vi have de gamle fliser væk, og så skal vi have støvsuget al gruset op med store støvsugere, for bagefter at deponere affaldet de rigtige steder hen,” fortæller Claus Willumsen.

Han har regnet ud, at der alene i beton skal bruges mellem 2.000 og 2.500 tons til de nye gangstrøg.

En ting er de store mængder byggemateriale, der skal findes plads til i boligkomplekset, som rummer knap 4.000 beboere. En anden ting er beboernes sproglige baggrunde, som ikke gør opgaven lettere.

”I Farum Midtpunkt er der ca. 30 forskellige nationaliteter, og de taler mange forskellige sprog, så det giver nogle kommunikative udfordringer,” siger Claus Willumsen.

Han uddyber, at kommunikationen derfor er en vigtig del af logistikarbejdet. Det skyldes, at visse boligområder vil blive lukket af i perioder, og at beboerne af forskellige omgange vil have forhindret adgang til deres boliger i dagtimerne.

Til at løse den udfordring har Skou Gruppen afsat en medarbejder, Patrick Madsen, der er vant til at arbejde med varslinger, planer og beboerinformation.

”Han skal nok få det hele til at glide,” lyder det fra Claus Willumsen.

Renoveringsprojektet forventes afsluttet i 2021 og har en entreprisesum på 50-60 mio. kroner.

Fotos: DOMINIA

Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Kontaktperson

Martin Skou Heidemann
Adm. direktør, Partner
+45 28358015 ms@skougruppen.dk

Send til en kollega

0.094