23948sdkhjf
Del siden
Annonce

”Vælg bæredygtigt” går i luften elektronisk

Undersøgelser viser, at der fortsat er en udbredt mangel på generel viden om bæredygtigt byggeri hos særligt små- og mellemstore håndværksvirksomheder.

Derfor har et Branchesamarbejde bestående af Danske Byggecentre, Dansk Byggeri og Smith innovation med støtte fra Grundejernes Investeringsfond arbejdet for at udbrede kendskabet til bæredygtighed og bæredygtige materialer.

Branchesamarbejdet har titlen ”Vælg bæredygtigt”, og der er udarbejdet materiale til de udførende håndværkere og kunderådgiverne i de danske byggecentrene, der hver dag rådgiver både professionelle og private kunder. Materialet sikrer viden om bæredygtighed, så der nemmere kan træffes et valg om bæredygtige byggematerialer, når der bygges og renoveres.

- En af de helt store udfordringer indenfor bæredygtighed i byggeriet er viden. Det kan være svært at gennemskue, hvad det vil sige at bygge eller renovere bæredygtigt. Hos Danske Byggecentre vil vi gerne hjælpe med at få bæredygtighed ned i øjenhøjde for alle i branchen. ”Vælg bæredygtigt” højner vidensniveauet både i de danske byggecentre og ude hos de udførende håndværkere, så det i sidste ende bliver nemmere at træffe det rigtige valg på et oplyst grundlag, udtaler Palle Thomsen, adm. direktør Danske Byggecentre.

Nu tilgængeligt online og på App

Materialet er allerede tilgængeligt ude hos de danske byggecentre, men nu er det også tilgængeligt online på hjemmesiden www.vælgbæredygtigt.dk, og det er muligt at downloade Appen ”vælgbæredygtigt” igennem IOS eller Android.

Målet med branchesamarbejdet er at tilbyde et konkret svar på den manglende viden om bæredygtighed, som opleves blandt byggebranchens udførende. Hensigten er ikke at sige, at det ene valg er bedre end det andet, når vi taler bæredygtighed eller ikke-bæredygtighed, men derimod at hæve et generelt vidensniveau, så det bliver nemmere at træffe det rette valg på et mere helhedsorienteret grundlag, så bæredygtighed ikke vælges fra baseret på fordomme eller manglende viden. 

Materialet er opdelt i fem principper for valg af bæredygtige byggematerialer og fem materialegrupper. På den måde er det hurtigt for håndværkeren at skabe et overblik, og det kan fungere som opslagsværktøj når man står på pladsen.

”Vælg bæredygtigt” på Folkemødet

Danske Byggecentre afholder i samarbejde med Dansk Byggeri og Grundejernes Investeringsfond et møde om at vælge bæredygtigt på dette års Folkemøde. På mødet skal der snakkes bæredygtigthed i byggeriet, og om hvordan vi får det buzzword til at betyde noget i hele værdikæden. Arrangementet foregår fredag 14. juni 2019, kl. 15.30 til 16.30 på Maison du Nord, Storegade 4, Allinge. Læs mere her.

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078