23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Direktør for Skou Gruppen skal udbrede FN’s værdier: ”Byggebranchen skal tage samfundsansvar”

Skou Gruppens direktør, Martin Skou Heidemann, skal fremover sidde med ved bordet, når Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar arbejder for at udbrede FN’s retningslinjer for virksomheders samfundsansvar til dansk byggeri.

For få lærepladser, social dumping, forurening og for mange arbejdsulykker. Byggebranchens udfordringer er til at tage at føle på.

Derfor arbejder Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) for at udbrede FN’s retningslinjer om virksomheders samfundsansvar – også kaldet FN’s Global Compact – til hele den danske ejendoms-, bygge- og anlægsbranche.

Ved foreningens netop afholdte generalforsamling blev Skou Gruppens direktør, Martin Skou Heidemann, valgt som suppleant til foreningens bestyrelse.

”Jeg er meget glad for at være blevet valgt til bestyrelsessuppleant. I Skou Gruppen har vi altid interesseret os for de sociale aspekter i branchen. Jeg mener, at byggebranchen har et kæmpe samfundsansvar, og jeg glæder mig til at være med til at løfte det, siger Martin Skou Heidemann.

Bredt samarbejde er vejen frem
Glæden er gensidig, for i foreningen ser formanden, Palle Adamsen, frem til at have Skou Gruppen med ved mødebordet:

”Vores forening er helt særlig, for vi har repræsentanter fra hele byggeriets værdikæde. Vores medlemmer tæller bygherrer, rådgivere, materialeproducenter og de udførende. Skou Gruppen repræsenterer sidstnævnte, og det bliver interessant at høre deres overvejelser om, hvordan vi bedst muligt får ”oversat” FN’s retningslinjer til byggeriet. Skou Gruppen har i flere år været et aktivt medlem, og de har vist vejen, når det for eksempel drejer sig om at oprette lærepladser til fremtidens håndværkere,” lyder det fra formanden.

Han fortæller, at FBSA i tråd med FN’s retningslinjer blandt andet arbejder for at sikre ordentlige løn- og arbejdsforhold i den danske byggebranche, sikre fokus på social og miljømæssig bæredygtighed og uddannelsesmuligheder på arbejdspladsen.

Vigtigt at uddanne flere håndværkere
Uddannelsesmuligheder er netop et punkt, som Skou Gruppen længe har haft fokus på. Ud af Skou Gruppens 173 medarbejdere er 28 nemlig lærlinge.

”Hvis vi også i fremtiden skal have dygtige håndværkere, kræver det, at virksomhederne tager ansvar. Det kan godt være, at det koster lidt på kort sigt, men på den lange bane kommer det både virksomhederne og samfundet til gavn,” siger Martin Skou Heidemann.

Læs også: Skou Gruppen byder velkommen til seks nye lærlinge

Afgørende at bekæmpe social dumping
For at udbrede FN’s retningslinjer har medlemmerne i FBSA udviklet en række konkrete værktøjer til gavn for aktørerne i byggeindustrien, så de blandt andet kan komme social dumping til livs.

De værktøjer, som blandt andet indbefatter en særlig screeningsmetode af underleverandører, har Skou Gruppen benyttet sig af, og det har tidligere ført til, at virksomheden opsagde samarbejdet med en underleverandør.

”Udfasningen af den pågældende leverandør minimerede risikoen for at få en dårlig sag på halsen, og det gav en hel ny bevidsthed blandt vores byggeledere,” siger Skou-direktøren og understreger samtidig, at han finder social dumping helt uacceptabelt.

Han glæder sig nu til, være med til at udvikle endnu flere værktøjer, som de enkelte bygherrer og entreprenører kan bruge.

Læs også: Nyt værktøj mod social dumping på vej

Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Kontaktperson

Martin Skou Heidemann
Adm. direktør, Partner
+45 28358015 ms@skougruppen.dk

Send til en kollega

0.109