23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Producent af avancerede specialmaskiner til jernbearbejdning udvælger underleverandører med omhu

Hos Nodi A/S udvikler man automatisk styrede valsemaskiner, der kan forme tragte, flanger og meget andet på stålrør og plader i op til 25 mm saltvandsbestandigt rustfrit stål med en diameter på op til 5300 mm.

Der findes mange dygtige danske maskinbyggere. En del af dem er resultatet af flere generationers arbejde, men der er næppe andre virksomheder end Nodi A/S fra Næstved, der har udviklet sig fra en butik med dametøj til en internationalt førende specialist indenfor maskiner til metalbearbejdning!

Hos det familieejede firma Nodi A/S har man gennem generationer udviklet en helt unik knowhow for produktion af automatisk styrede valsemaskiner, der kan forme tragte, flanger og meget andet på stålrør og plader i op til 25 mm saltvandsbestandigt rustfrit stål med en diameter på op til 5300 mm.

Lige nu lægger man sidste hånd på en maskine, der kan bearbejde stålrør og plader på op til 20 mm i tykkelse og en diameter op til imponerende 4000 mm. Der ligger avanceret knowhow, unik programmering og værktøjer, som ikke lader sig kopiere, bag succesen. Maskinerne sælges i hele verden, og salgsarbejdet foregår primært efter ”mund-til-mund” metoden.

Kvalitetsmaskiner med ekstreme produktivitetskrav kræver kvalitetskomponenter
Når man som Nodi A/S arbejder med individualiserede kundeløsninger, er der hele tiden meget at tage stilling til og mange maskindele, der skal specialproduceres på eget værksted og ved underleverandører. Derfor er det vigtigt at have nogle faste leverandører, der kan levere et bredt program af mange forskellige komponenter inden for deres felt – og at deres kvalitet altid er i top. En af de leverandører, der er sluppet igennem nåleøjet til Nodi A/S, er Spelsberg, som leverer elkabinetter, forskruninger, dåser osv. til Nodi. På den store valsemaskine, der netop nu er under opbygning i produktionshallen, anvendes der f.eks. Spelsbergs forskruninger, flere små aludåser, og det nye GEOS-kabinet er også taget i anvendelse.

GEOS-kabinettet er i grunden udviklet til anvendelse under ekstreme forhold med direkte sol, regn eller ammoniak-påvirkning, men for Jan Sønderstgård, der er 3. generation i firmaet, arbejder som service manager og deltager i opbygningen af de elektriske dele af maskinerne, var det nogle helt andre unikke egenskaber, der vakte hans interesse.

”Kabinetterne sidder inde i arbejdsområdet, så når man skal fejlfinde, er det vigtigt at kunne aflæse dioder osv. på afstand. Derfor havde vi behov for et robust kabinet med gennemsigtig front. Det fik vi med GEOS. Dernæst vil vi gerne kunne montere i to ”lag”. ”Det vil her sige, at alle klemrækker og ledningskanaler sidder bagerst, mens PLC’er, relæer og dioder sidder foran. Den fordel fik vi også med GEOS. Ydermere sidder det forreste lag komponenter monteret på DIN-skinner, som er monteret på nogle glideskinner, så det er nemt at montere og servicere det bagerste lag, hvilket jeg sætter umådelig stor pris på, når jeg skal montere ledningerne eller står i Kina og skal fikse et eller andet”, fortæller han.

En anden faktor ved Spelsberg, som Jan Sønderstgård er meget glad for, er den faglige sparring, han kan få hos selskabets danske direktør Carsten Berntsen. ”Vores indkøb er ikke stort, når man sammenligner med de store grossister og Spelsbergs store kunder, men vi bliver alligevel taget seriøst og serviceret godt. Det betyder meget med nogle ukomplicerede leverandører, når nu der er så mange andre komplicerede udfordringer i det daglige”, mener han.

Spelsberg A/S
Slipshavnsvej 12
5800 Nyborg
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31060869
P nummer: 1013779879

Send til en kollega

0.063