23948sdkhjf

Højkrypteret kommunikation i alle dåserne

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hans Følsgaard A/S

Produktnyhed

Sprecher leverer et vitalt program til Hans Følsgaard A/S’ portefølje af komponenter til energisektoren. Med en stigende mængde LAN-baseret trafik i energiinfrastrukturen bliver en effektiv kryptering af kommunikation af kritisk betydning for at undgå hacking af energinettet.

Verden bliver måske en teknisk mere robust verden, men omvendt åbner et stigende brug af teknologi også døren for personer, som af økonomiske, politiske eller helt andre årsager ønsker at destabilisere samfundet. Det gælder i særdeleshed de sikkerheds- og forsyningskritiske dele af infrastrukturen, og ikke mindst energiinfrastrukturen er under pres. Det skyldes ikke bare den øgede LAN-baserede kommunikation mellem centraler og stationer på energinettet, men også fraktioneringen af energiproduktionen som følge af mange, mindre og ofte privatejede forsyningskilder fra sol, vind og biogas.

Løsningen på mange af problemerne omkring eksempelvis risikoen for hacking finder man hos
Hans Følsgaard A/S, som med sit agentur, Sprecher, tilbyder en profiltilgang til kryptering og kommunikationssikkerhed, der er uovertruffen på markedet. Flere tyske koncerner har fået øjnene op for beskyttelse af kommunikationen, der helst skulle være langt mere end blot en ”port 80 tilgang”, men Sprecher er den første, tyske producent, som har været konsekvent i sin beskyttelse af kommunikationen, der for Sprechers og Hans Følsgaard A/S’ tilfælde føres helt ud i dåserne på afstandsrelæerne i form af højkrypteret kommunikation.

Fordelene ved at kunne programmere og rekonfigurere net og radialer er indlysende, og alt kan
remote-tilgås med en browser. I Sprechers tilfælde medfører en IPSec-funktion en profilstyret tilgang til dåserne i energinettet, og det underbygger den sikkerhedsmæssige selektivitet, som bør være en naturlig del af beskyttelsen mod hacking.

Et særegent punkt i sikkerhedsmæssig forstand for energisektoren er, at stationerne i de fleste tilfælde er ubemandede, og et indbrud på en station kunne i værste tilfælde give en hacker uhindret adgang til netværkskommunikationen for nettet. Via IEC60870-5-104 protokollen ville der på ikke-krypterede netværk kunne opnås direkte adgang til SCADA-anlægget øverst i hierarkiet, hvilket ingen energiselskaber nogensinde ville tillade.

Sprechers løsning er ud over dåserne også intelligente gateways, som ikke alene krypterer og beskytter LAN-trafikken, men som ydermere afslører uautoriseret trafik via gatewayen. Man kan man andre ord måle aktiviteterne, hvis der er indbrud i stationerne med efterfølgende forsøg på hacking. Gatewayen fra Sprecher kan desuden styres uden om RTU’erne. Det betyder, at man ud over en effektiv beskyttelse af sin kommunikation på energinettet samtidigt kan udbygge forsyningsanlæg trinvist uden at skulle udskifte de eksisterende effektkomponenter, når man ønsker at udvide med en LAN-baseret fjernkommunikation.

Sprechers og Hans Følsgaard A/S’ løsninger til energisektoren giver dermed energiselskaberne adgang til en effektiv fjernstyring af net og radialer med en modulær tilgang til gateway-baseret kommunikation og en effektiv kryptering og monitering af trafikken, så man er sikret mod hacking

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Hans Følsgaard A/S
Powertech v. Jens Ulrik Mortensen
Tlf.: 43 20 86 00
e-mail: hf@hf.net
web: www.hf.netMedlemsnyhed

Indrykket af
Hans Følsgaard A/S

Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Danmark
Hans Følsgaard A/S

Send til en kollega

0.135