23948sdkhjf

5 skarpe til Michael Porskær, forretningsudviklingschef, om lettere føringsveje med NTI ROUTE

| Medlemsnyhed | Indrykket af NTI A/S

NTI ROUTE er en nyhed, som bringer specielt dimensions- og skitseringsfasen for ventilationsingeniører, der anvender Revit, til nye højder. Vi har stillet Michael Porskær fem skarpe spørgsmål om perspektiverne ved produktet.

1. HVILKE UDFORDRINGER LØSES MED NTI ROUTE?
I processen mellem arkitekten og ingeniøren kører der en dialog, hvor man skal komme med de bedste bud på, hvordan føringsvejene skal opbygges. Det er vigtigt, at man i denne proces arbejder på et oplyst grundlag – frem for via løsrevne skitser, hvor man risikerer at komme for langt i processen, når man finder ud af, at antagelserne ikke holder. Det drejer sig om at få tingene så korrekte som muligt -o g så tidligt som muligt - uden at detaljere for meget. Her gør NTI ROUTE en forskel. Det hele foregår meget hurtigere og integreres ind i platformen, så man kan se direkte i modellen, hvor kanalerne er, fremfor at skulle gætte sig til det ud fra en skitse.

 2. HVAD ER FORSKELLEN MELLEM AT ANVENDE REVIT ALENE OG REVIT MED NTI ROUTE?
Der hvor NTI ROUTE rammer skiven 100% er i skitsefasen. Hvis man skulle gøre det med ren Revit, skulle kanalerne modelleres med duct-værktøjet. Det er en tung proces, og det ønsker man ikke som ingeniør, og derfor går man først senere i gang, fordi man ikke ønsker at arbejde med denne detaljeringsgrad. Hvad nu, hvis skakten flyttes? Ja, så tager det rigtig lang tid at flytte om i og med at alle kanalfittings skal kobles til kanalerne igen.

Normalt udføres der kun beregninger til nogle få rum, som så føres ud over bygningen generelt, fordi alt andet vil være alt for tidskrævende. Men med NTI ROUTE laves der beregninger på alle rum fra start af.

Det drejer sig om at anvende så mange af de funktioner, som findes i Revit – og bygge oven på disse. Motoren er Revit og data gemmes på objekterne. Der findes altså ikke data udenfor modellen. Det vi gør er, at vi lægger nogle default-værdier ind når projektet startes op i form af blandt andet beregningstemplates.

3. HVAD MED ØKONOMIEN? INVESTERINGEN I NTI ROUTE SKAL JO KUNNE BETALE SIG?
Med NTI ROUTE får man ikke blot et markant bedre beslutningsgrundlag, man får også samlet alt ét sted, og investeringen i NTI ROUTE er tjent ind på ingen tid, da tidsforbruget går fra dage til minutter.

Udfordringen for nogle kan være, at man skal gøre tingene på en anden måde, men det er jo ikke første gang, at man har skulle omstille sig til nye metoder. Det være sig overgangen fra papir til 2D-CAD, og siden fra 2D-CAD til Revit.

Der er ikke noget i Revit eller MagiCAD, som kan løse den samme problemstilling, det er således noget helt nyt og epokegørende. Man skitserer på generisk niveau - og kan efterfølgende gå helt til produktionsniveau i samme Revit-model. Det giver en meget stor tidsbesparelse – og reducerer naturligvis også mængden af fejlmuligheder.

4. KRÆVER DET ET KURSUS AT BEGÅ SIG I NTI ROUTE?
NTI ROUTE er meget brugervenligt – men naturligvis også meget teknisk. Som sådan kræver løsningen en ingeniør, men så kan man også være i gang inden for få timer. Beta-testerne, som er ingeniører fra forskellige rådgivende ingeniørfirmaer, har fået en introduktion på under én time, men vi er naturligvis klar, hvis der skal mere til.

5. HER TIL SIDST: ALLE PRODUKTER STARTER MED EN IDÉ. HVORDAN STARTEDE DET HER?
Idéen blev skabt på baggrund af mine erfaringer som BIM-ansvarlig i flere ingeniørfirmaer. Det tog rigtig fart under et internt kursus hos Orbicon, hvor jeg drøftede mulighederne med Christian Juul Sørensen, som er fagkoordinator hos Orbicon.

Den første version blev releaset i 2018, og var specielt tilpasset Orbicon A/S, således at udgifterne kunne holdes på et rimeligt niveau. Nu – takket være udviklingsarbejdet hos NTI A/S - er der tale om en løsning, som alle ventilationsingeniører, der arbejder med dimensionering og skitsering af føringsveje, kan have stor glæde af.

 _______________________________________________________________________

Relaterede links:

Læs mere om NTI ROUTE her

Deltag på webinar og hør mere om NTI ROUTE


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
NTI A/S

Lejrvej 15
3500 Værløse
Danmark
NTI A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.115