23948sdkhjf

Spar på energiforbruget med de rigtige ventiler og aktuatorer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Belimo A/S

Det kan være svært at vurdere, om energiforbruget i et HVAC-anlæg er rimeligt. For selvfølgelig skal anlægget bruge energi, men spørgsmålet er, hvornår energiforbruget er for meget, og hvordan det kan reduceres?

Den letteste måde at holde energiforbruget nede er ved at vælge pålidelige, holdbare og energieffektive komponenter til anlægget. For eksempel aktuatorer, ventiler m.m. fra Belimo.

Energieffektive aktuatorer
Belimos aktuatorer er meget energieffektive med helt op til 80% lavere energiforbrug end andre aktuatorer på markedet. Blandt andet fordi de er elektromekaniske, så de arbejder ikke med et kæmpe energitab (varme), som man f.eks. ser ved termiske aktuatorer. Og så fordi Belimo prioriterer et lavt energiforbrug højt. Og det gælder, uanset om det er sensorer, elektromekaniske aktuatorer eller spjældmotorer. 

Tætlukkende og selvrensende ventiler
Dernæst er Belimos ventiler tætlukkende. ”Luftblasendicht”, som de kalder det på fabrikken i Schweiz, hvor alle produkter – inkl. ventilerne – testes grundigt, inden de sendes ud til forhandlere og kunder.  Derfor er der ikke utætheder, hvor vandet pibler eller løber gennem ventiler, der burde være lukket. Selv små utætheder giver et stort energitab. Især når man ganger energitabet på en dag op til måneder eller år. Tilmed er Belimos kugleventiler selvrensende, så de er lige så tætte efter flere års drift, som de er den dag, de bliver monteret. Skidt og kalk sætter sig ikke og skaber utætheder. Belimo giver 5 års garanti på alle sine produkter – både ventiler, aktuatorer og sensorer.

Bedre energiudnyttelser med energiventiler
Blandt de mere avancerede ventiler fra Belimo finder man de sensorregulerede energiventiler. Her er ventil og aktuator monteret sammen med en sensor, der blandt andet holder øje med at HVAC-anlægget ikke kører med for lav Delta-T-værdi. At anlægget med andre ord udnytter varmen i vandet, og ikke blot pumper mere uudnyttet energi gennem systemet. Belimos energiventiler kan samtidig melde tilbage, så det er nemt at overvåge hvordan anlægget kører, og hvordan komforten er i bygningen.

Belimo satser på energieffektivitet
Det er helt centralt for Belimo at levere energieffektive produkter. Faktisk er det ét af de fem nøglebegreber hos Belimo. Energieffektivitet er nemlig E’et i begrebet ”CESIM”, som er grundlaget for Belimos produkter, innovation og arbejde. De fire øvrige nøglebegreber er Komfort (Comfort), Sikkerhed, Installation og Vedligehold (Maintenance).

Læs mere om Belimos ventiler, aktuatorer, spjældmotorer og sensorer på belimo.dk og få hjælp til at vælge den rigtige ventilløsning på spørg-belimo.dk/ventiler


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Belimo A/S

Thomas Helsteds Vej 7A
8660 Skanderborg
Danmark
Belimo A/S

Send til en kollega

0.128